Skip to main content

untungnya mereka ada biasiswa..

mood: jeles..

yaa.. sungguh jeles sangat2 dengan mereka yang dapat biasiswa..
huhu..
tidak perlu membebankan sesiapa..
tidak perlu meresahkan sesiapa..
hanya milik mereka..

untung juga bila ada kawan yang ada biasiswa..
sekali sekala mereka belanja makan..

seperti makan malam tadi..
ditaja khas oleh kawan aku..
biasiswa sudah masuk..
bolehlah nak belanja kawan2 kan..

TERIMA KASIH!!! 
untuk pizza hut itu.. hehe

mungkin yang pada yang tak dapat macam aku..
mungkin ada hikmahnya..
hehe..
masih lagi nak fikir possitive tuh..
itu mesti.. hehe..

ohh ya.. berkata tentang biasiswa..
kepada pelajar2 pendidikan IPTA..
biasiswa KPM sudah dibuka..
boleh memohon di web kementerian pelajaran..
sungguh terkilan kerana tidak melepasi syaratnya..
huhu..
tak apa.. tak ada rezeki..
mungkin rezeki aku ada di tempat lain.. aisehh..


Comments

  1. sedih tgk org enjoy.,, perasaan yg mmg pergh tatkala org dok joli2... huuuu~

    ReplyDelete
  2. jemput join segmen dekat blog. mudah je. hehehe.

    http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

    ReplyDelete
  3. best nyer org belanja =D dh lama xde org belanja fiq =(

    ReplyDelete
  4. mungkin ada hikmah disebalik tu.. rezeki setiap org berbeza2.. :)

    ReplyDelete
  5. betul..mungkin rezeki ada kat tempat lain....

    ReplyDelete
  6. best nye...tp xpuas ati...nape kpm xnak math wei....huhuhu....

    ReplyDelete
  7. @fiq

    hehe.. xpa2.. mungkin tak ada rezeki.. mana tau, ada rezeki ka nanti..

    ReplyDelete
  8. @En.Pergh
    h


    hehe.. sbar yek.. kena simpan duit baru leh berjoli..

    ReplyDelete
  9. @ejulz

    yupp2.. rezeki setiap orang berbeza.. tuah manusia tak siapa yang tahu kan..

    ReplyDelete
  10. @mohd zhafri

    biasiswa Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM)

    ReplyDelete
  11. @wan nazriey jusoh

    hehe.. kalau ya pun.. untuk tahun 1 dan 2 ja..
    sah2 dah xlepas syarat..

    ReplyDelete
  12. aku pon jeles..tp dh terubat bile seha belanje..hahhahaha.kenyang perot den!! hopefully there's a chance for it in the next 3sem eh...muahhahahahaha!

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~