Saturday, April 30, 2011

tips untuk praktikal latihan mengajar..

entry ini khas untuk mereka2 yang akan ke praktikal latihan mengajar.. 
setahu aku yang akan ke LM ialah budak2 UPSI..
so.. ini untuk kamu yek..
dan sahabat ku di UPSI..

nak aku kongsi tips.. tak adalah aku hebat sangat masa praktikal dulu..
cuma aku sudah melalui zaman praktikal itu pada semester lepas..
dan hanya berkongsi pengalaman apa yang telah aku lalui..
mungkin kamu yang akan pergi praktikal akan dapat mempraktikkan beberapa tips.. 
hehehe~

mula2 sekali..
bagi aku apa yang penting sekali..
persediaan mental..
yeahhh.. itu sangat penting..
setakat baju, name tag, ABM dan ilmu itu penting juga..
tapi tak sepenting mental..
yeahh.. kalau mental tak ready..
jenuhlah nak menghadap pelajar..
belum lagi diuji dengan pelajar..
so.. bersedialah dari segi mental..
nanti tak adalah  yang menangis lepas kelas yang pertama..
heeeee~

dan yang lain2 yang aku rasa ialah..
hubungan antara guru pebimbing dan pensyarah pebimbing..
kerana merekalah yang akan bagi markah anda..
ketahuilah apa yang mereka mahukan..
dan insya-Allah grade untuk praktikal terjamin..
hahaha..

haa.. satu lagi..
kunci untuk berjaya untuk setiap pengajaran..
bagi aku..
kawalan kelas..
kalau gagal kawal kelas..
gagallah pengajaran hari tu..
untuk kawal kelas yang baik..
'first impression' student dengan kita sangat penting..
JANGAN bagi muka pada awal kelas..
bagi aku.. biarlah mereka gelar anda garang atau apa pun..
janji dalam kelas.. mereka hormat anda sebagai seorang guru..

untuk kamu2 yang praktikal di sekolah harian..
mental sangat sangat penting..
untuk mengajar tak akan ada masalah..
cuma kawalan kelas kena mantap..
kena sabar melayan karenah mereka..
pelajar sekolah harian.. sangat banyak karenahnya..
dengan pelbagai kesnya..

kalau praktikal di sekolah yang top..
kawalan kelas tidak akan menjadi masalah..
bahagia gi-la dapat kelas macam tuh..
cuma.. budak2 neh agak eksyen sedikit..
latihan mau yang dahsyat2..
interaktif mungkin kurang..
so, pandai2 lah kalau nak feedback dari mereka..

okay.. apa lagi ekk..
di sini ada beberapa post yang lepas tentang praktikal..
bolehlah kalau nak tengok2..
nanti kalau ada yang terlintas..
aku update lagi yek..


okay.. itu antara post2 lepas..
itu pun setelah ditapis..
heeee~
kalau nak yang lain..
searchlah yek dengan label praktikal..

kawan2 yang lain ada nasihat dan pandangan yang nak ditambah??

dan gudluck yek untuk mereka yang akan ke LM..
salam dari UTM untuk budak UPSI..
(kalau ada yang lain.. sekali lah yek.. yang tahu budak2 UPSI ja.. hee)
hahhaa~





kawan ku.. newbie blogger..

entry ini khas buat kamu.. dayahtaslim..

TAHNIAH..

TAHNIAH..

TAHNIAH..

TAHNIAH..

TAHNIAH..

kenapa??

sebab dia baru sahaja buat blog..
so, selamat bergelar bloggers lah pula yek..
hehehe..~

semoga dapat terus berkarya dalam arena blogging neh..
waaahhh~
jom terjah beliau..



Friday, April 29, 2011

kisah SSH 3043~

korang tau apa tuh SSH 3043??
mungkin bagi sesetengah budak UTM yang tahu..
itu pun kalau mereka ada amik..
korang nak tau kod bagi kursus apa??
kursus.. SEJARAH & FALSAFAH MATEMATIK..
okay.. jangan main2 eh..
sejarah & falsafah matematik tuh..
gi-la betul..

cara pengajaran lecturer neh ialah presentation..
bahagia betul hidup dia..
masuk kelas sahaja.. presentation..
semua bab telah diagaih2kan pada awal semester..
maknanya dari awal pengajaran dan akhir pengajaran..
kami hanya PRESENT.. PRESENT dan PRESENT..

kalau sedikit saja presetnya..
tak apelah jugak..
neh ada 4 assignment yang kena present..
maknanya 4 bab each of group..
kalau setakat present tuh..
bolehlah gagah lagi..
neh kena buat pula short report..
adoyai..
dan tiap kali lepas present..
ada kuiz pulak..
adoyai.. bala2~
boleh jadi gi-la rasa..

lagi yang nak menambahkan tekanan..
kami dikehendaki compile segala kerja..
segala slide show printed version..
plus short report..
dan juga long report..
erkk.. dah short report, long report pula..
adushhhh~

dan assignment paling gila pernah aku buat..
due date untuk hantar full ialah pada 18hb april..
merupakan hari pertama study week..
tak pernah lagi aku siapkan assignment dalam study week.. huhu..
malam 17hb.. berhempas pulas..
stayup beb.. tido pun sekejap2 sahaja..
esok harinya 18hb..
combine segala short report.. long report dari ahli group..
edit sana.. edit sini..
weyhh.. penat ouh..
siap combine jam menunjukkan pukul 4.30 petang..
bila masa pula nak print dan combine pula.. 
adoi2..

terus fon lecturer..
tanya dia sampai pukul berapa dia ada..
katanya sampai pukul 6.00 petang..
okay.. ada 2 jam untuk siapkan semuanya..

minta tolong adik kesayangan print assignment..
haha.. print aku tak ada warna lah..
lecturer neh nak semuanya berwarna pula.. adoi3~

dah siap print.. pergi ambil..
aduhhh.. ada pula yang silap..
terpaksa menapak kat meranti..
print mana yang tak betul..
dan seriusly.. kat meranti tuh dah penat gila..
letih ohh.. dari malam tadi buat keja tak siap..
dah print.. binding..

jam dah menginjak 1900++
sudah tak mampu nak buat apa2..
tawakal saja pergi fakulti..
dan siapa sangka..
lecturernya ada lagi..
hahahhaa!!
1931 assignment dihantar di tangan lecturer..
argghhh.. lepas satu-satunya bala..
inilah hasil kami bertungkus lumus..
assignment setebal 285 muka surat..
perghhhh~

penat weyh siapkan neh semua..
tapi puas bila dah hantar kat lecturer..

thanks to all my group..
group leader: siti salwa alias
syahirah zakarna
nurul fasehah zulkifli
safia ebi shahrin

cover assignment.. laser printed ooo~

tebal bukan.. 285 muka surat~


inilah hasilnya setelah binding~

Wednesday, April 27, 2011

kawan tiada disisi??

ada baca tak entry post aku pasal kawan mencari kerana kesusahan atau kesenangan??
kalau belum baca lagi..
pi sana baca dulu..
heeee~

entry post tuh bukannya hasil nukilan aku eh..
dicopy sahaja yek...
dan untuk berkongsi..

betul kan katanya..
berapa keratlah sangat kawan yang ada masa kesusahan??
kawan yang manalah nak dengar segala keluh kesah dihati??
susah sangat nak cari..
kalau ada.. alhamdulillah..
dan hargailah sementara ada..
sedangkan.. ramai yang mencari kawan seperti itu..

tetapi..
kadangkala..
dia juga tak dapat nak berada semasa kita susah..
bukannya kita tak cari..
tetapi atas kekangan dan batas tertentu yang menghalang..
di sinilah baru kita rasa tercari-cari..

dan kita seringkali terlupa bahawa kita ada DIA..
indah kan percaturannya..
bila mana kawan tiada disisi.. DIA sering sahaja ada..
dan itulah kehendakNya..

jadi, bila mana kita rasa tiada sesiapa di sisi..
ingatlah.. DIA sentiasa ada..

selalu sahaja terjadi pada aku..
bilamana tidak tahu macam mana lagi nak mengadu..
dan tiada siapa yang hendak dimengadukan..
hanya padaNya aku berserah..
dan ternyata DIA tidak pernah melupakan hambaNya..
bila mana hati akan menjadi lebih tenang..

Tuesday, April 26, 2011

movie marathon..

yeahh.. baru habis movie marathon..
hahaha!!

baru satu paper habis..
tapi dok buat macam dah MERDEKA pula..
jadi, boleh bayangkanlah betapa stressnya first paper tuh..

aku baru sahaja selesai dengan 3 cerita..
mantap..
kalaulah study macam neh..
sah2 cemerlang result aku..
hehehe..

okay.. semuanya cerita yang baru sahaja download..
ala2 fresh gitu.. haha..
terima kasih broadband..
sayang kamu..
dengan kepantasannya, hampir lima cerita semuanya lengkap di download..
heeee~

cerita pertama.. i am number four..
lantaklah kalau nak kata aku lambat tengok cerita neh.. huhu..
sebenarnya aim cerita neh kat panggung..
tapi melepas pula.... hurmm..
nak buat macam mana kan..



permulaanya agak slow.. di hujung2 baru ada action..
suka2.. best.. best..

yang keduanya.. the roomate..
suggestion kawan aku..
you better pay for this.. psyko gila kot..
ada lagi kat panggung kalau nak tengok..
first time tengok cerita thriller dengan sukarelanya..
haha..
selalunya kena paksa..


cerita neh pasal roomate yang psiko..
gila punya psiko ahhh..
part2 tertentu.. aku tutup mata..
heeeee~
padahal bukannya ada apa pun..
tapi aku pantanglah dengan sound2 yang meyeramkan..

dan last sekali cerita sucker punch..
neh jugak aim aku kat panggung..
tapi dapat tengok kat laptop aje..
walaupun TS tetap aku tengok.. hahaha~


cerita yang penuh aksi..
cuma.........
aku macam blur2 sikit dengan cerita neh..
hahaha..
tapi, ada moral values yang boleh ambil..

okay.. itu sahaja untuk hari ini..
simpan lagi dua pula untuk masa akan datang..
heeeee~

aim panggung: source code..
cepat.. sapa nak belanja tiket??? heeee~

Monday, April 25, 2011

one paper down..

yeahhh!!
satu paper selesai..
tinggal 5 paper lagi..

tapi yang pasti the most killer paper in the year sudah lepas..
boleh jawab ka tadi???
arghhh.. biarlah..
malas aku nak fikirkan..
huhuhu..

menghafal sesuatu yang tidak faham..
adoyai...
susah bukan..
tapi.. biarlah..
dah lepas pun..

next agenda..
tumpukan pada next paper..
ganbatte!!

Thursday, April 21, 2011

maaf.. sibuk~

rindu..
rindu..
rindu..

rindu dengan blog sendiri..
hehe..

almaklumlah sangat sibuk untuk beberapa minggu ini..
sehinggakan tidak sempat menjengah blog ini.. hehe..

weyhh.. dah lama tak update blog..
mencuri masa sebentar..
dengan kekangan internet yang ada..
dan untuk maklumkan pada anda semua..

maaf.. maaf dan maaf..
tidak dapat nak update blog..
dan tidak dapat membalas kunjungan anda semua..

dan insya-Allah setelah tamat semuanya..
blog ini tidak akan dibiarkan usang..
aisehhh..

berjuang untuk final exam..
doakan aku dapat menjawab..
huhu..

dan kepada para bloggers yang tengah final exam juga..
selamat berjuang..
yeahhhh~
semoga kita berjaya dalam final exam nanti yek..

Saturday, April 16, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI


nak join segmen beliau lagi..
hehe..
jom2.. pakat terjah SINI..

Sunday, April 10, 2011

kawan mencari kerana kesusahan atau kesenangan?

"Yang mana satu lebih kau suka...kawan yang mencari kau kerana dia dlm kesusahan atau mencari kau kerana dia dalam kesenangan?"

 kawan yang kita selalu bergurau senda belum tentu dia adalah kawan yg kita akan cari tatkala diri dihimpit duri kelukaan..
ada..memang ada..
tapi boleh dibilang jari..

hakikatnya, akan ada satu waktu yg kita merasakan bahwa diri benar2 keseorangan...
hatta ibu ayah sendiri pun tak akan mampu utk diluahkan apa2...
dan di sini baru kita sedar...bahwa Allah itu ada.

 Pahatlah..
bahwa kawan yg dulu mendakap mesra saat kejayaan dikongsi bersama belum tentu akan terus ada utk mengusap air mata kecewa kita..
 walau itu sebenarnya keinginan dia dan harapan kita..
tapi hakikatnya Allah Maha Tahu yg kita lebih memerlukan DIA daripada segalanya.. 
Allah mahu ingatkan kita bahwa DIA sentiasa ada utk dalam apa jua keadaan..

Andai saat gembira kau tidak dia hubungi tapi hanya dicari saat susahnya tiba.. 
berbahagialah..... 
kerna itu bermaksud kau sangat bererti dalam hidupnya.. 
Renunglah kekhilafan diri yg juga mencari hanya Maha Penyayang saat benar2 kelelahan...
dan betapa sungguh Allah itu Ar Rahman...
menyambut kita dengan berlari saat kita berjalan untuk mengadu dan meminta..
yg pasti hanya dilakukan apabila kita benar2 kesusahan...barulah teringat. 
antara Pencipta dan ciptaan.

Justeru, buangkan rajuk diri andai rasa tidak dihargai.. 
lapangkan dada menerima air mata dan keluh kesah taulan walau diri sering dilupakan saat tawa bahagia dia bergemerlapan.. 
Ingatlah, bahwa Allah sedang menguji kita..
 mendidik dengan penuh berhikmah.. 
tentang erti ikhlas dan sabar..

Hukum alam..
apabila kita memberi kita juga mahu menerima..
tapi sedarilah. Allah sedang mendidik kita bahwa..
 kawan yg kita bantu belum tentu akan membantu kita semula..
 kawan yg kita harap2kan belum tentu akan terus dapat diharap..
 kawan yg senyum ketawa belum tentu akan turut berduka bersama..

tapi tidak DIA..
 yg akan terus memberi walau tidak diminta. 
yg akan terus menerima walau sering dilupa..
 yg sentiasa ada samada susah ataupun senang...
yg mungkin tanpa sedar kita terlupa...
dengan cara itu hakikatnya DIA mendidik kita...

** ini diambil daripa seorang sahabat aku di Facebook beliau..
terima kasih kepada beliau kerana berkongsi..
ternyata dalam bersahabat kita sangat mendambakan kehadiran seorang kawan..
dan rasanya better aku ulas post neh di post berikut..
hehe..
so.. nantikannyaaaa....

Wednesday, April 6, 2011

luka akan tetap menjadi sebahagian hidup..

LUKA..
tak kesahlah luka di mana sekali pun..
pasti semua pernah merasainya..
siapa yang tak pernah rasa tuh..
MENIPU sungguh aihh..
ish.. mai aku torehkan pisau kat tangan tuh..
nak tak??
heeeee~

okay..
apa rasanya bila terluka??
hahhaa!!
macam soalan bodoh pula aku rasa..
tentulah sakittttt bukan..
yang membezakannya, tahap kesakitan tuh..

adakalanya sakit sampai keluar air mata..
adakalanya sakit macam kena gigit semut saja..

kalau dah terluka tuh nak buat apa eh..
bubuhlah ubat..
itu kalau untuk luka yang nampak..
luka yang tak nampak tuh???
bubuhlah ubat juga..
aishhhhh~
tapi ubatnya bebezalah bukan..

dalam nak bubuh ubat pon..
tak adalah terus sihat kan..
mesti melalui beberapa fasa juga..
yang mengambil beberapa hari juga untuk sembuh bukan..

dan luka itu walaupun telah sembuh..
pasti tetap menjadi sebahagian hidup..
tak percaya??
cuba tanya orang yang pernah terluka sebab sebab goreskan pisau kat tangan..
ada dia lupa??
tak kan..
mesti ingat punya..
tak kesahlah seberapa lama manapun kisah tersebut..

dan yang peliknya..
kadang2 kisah tersebut boleh diceritakan dengan detail lagi tuh..
sedalam mana pun luka tuh..
seperit mana kesakitan yang ditanggung masa tuh..
seberapa juta liter air mata yang keluar masa itu..
kita masih lagi boleh ingat bukan..
dengan detail lagi..
itu yang aku tak berapa nak faham tuh.. 
huhu..

dan bila terluka..
pasti luka tersebut menjadi parut..
dan parut yang ditinggalkan pastilah untuk satu jangka masa yang lama..
susah bukan nak hilangkan satu parut tuh..
itu pun ikut sejauh mana luka tersebut..
kalau luka sampai kena jahit tuh..
rasanya parut tuh kekal bukan..

jagalah diri anda sebaik mungkin supaya tidak terluka..
tapi, dalam pada itu kita tak dapat nak duga kecelakaan bukan..
jadi.. sabarlah dengan kecelakaan yang melanda..
dan semoga luka tersebut akan cepat sembuh..
dan parut tersebut akan hilang dan tidak menjadi sebahagian daripada hidup kita..
(macam mustahil bukan.. tapi tak mustahil bukan??)

ermm.. macam entry mengarut bukan??
hahaha!!
aku kesejukan kat PSZ neh..
tuh yang mengarut lebih..

Tuesday, April 5, 2011

selongkar post..

aku neh macam tak ada keja pula..
selongkar habis post2 yang lama..
seolah2 butang rewind di 'on' kan pula..

huhuhu..
kalau post yang emo..
masih lagi aku boleh rasa dengan apa yang berlaku..
dan aku masih lagi boleh mengalirkan air mata..

kalau post yang gembira..
terasa rindu sangat dengan apa yang telah berlaku..
rasa macam nak saja ia berlaku semula..

dan kadangkala rasa macam nak gelak pula tengok post sendiri..
"emonya aku waktu tuh"
"ohh.. tuh kah yang berlaku pada hari tuh"
"ehh.. bila pula ada benda neh"

haha.. macam2..

kalau post aku dalam english pula..
jangan cakplah..
banyak seyh grammatical error..
hahaha..
salunya kalau post in english tuh..
emosi aku tak stabil..
hehehe..
so, manalah nak ingat segala peraturan2 english..

jomlah kita selongkar post2 yang lama..
hehehe..

penangan persembahan Dato' Siti di ABPBH 2010..

seperti anda sedia maklum..
ohh.. tidak2..
mungkin anda tidak sedia maklum lagi..
bahawasanya aku ialah peminat siti nurhaliza..
suka hati akulah..
aku nak minat siapa2 pun..

okay.. disebabkan siti tarik diri dari ABPBH yang lalu..
aku sangat kecewa..
aisehhh.. 

tapi..
nasib baik dia buat persembahan..
fuhhh..
memang mantap!!
memang best!!
dan memang.. memanglah..
terubat sikit rindu aku kat siti..
hahaha.. okay.. itu satu penipuan..

tapi.. aku memang suka gila ahh tengok persembahan dia yang lepas..
sehinggakan aku download persembahan tersebut..
dan asyik ulang sahaja..
hahahha!!
biarkan kat aku..
janji aku tak ada kacau korang kan..

dalam persembahan tuh..
apa yang aku boleh cakap..
persembahan tuh sangat CUTE!!!
ahhhh.. tak tergambar rasanya macam mana nak cerita..

okay.. nak pergi tengok lagi video beliau..
heeeee~

Sunday, April 3, 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA..


okay..
aku mahu join segmen beliau..
jom.. sama2 terjah segmen beliau..
klik saja banner beliau..

Saturday, April 2, 2011

`tanda2 takut kepada Allah..

boring kan asyik baca entry emo aku..
kali ini aku entry aku ada ibrah sedikit..
saja untuk kongsikan sesama kita..
mungkin juga sebagai memperingati sesama kita..
dan juga untuk peringatan diri sendiri..

hasil bacaan aku sebentar tadi..
"PENENANG JIWA"
baru selesai chapter 1..
haha..
dah berkurun beli..
baru tergerak nak sentuh..
tak apalah kan daripada tak sentuh langsung..

tanda2 takut kepada ALLAH itu kelihatan dalam 7 perkara..

1. lisannya; dia menghindarkan daripada dusta, ghibah, menyebar fitnah, berbual kosong dan banyak bercakap.. malah menyibukkan diri dengan zikir, membaca Al-Quran dan muzakarah ilmu..

2. hatinya; dia membuang rasa permusuhan, kebodohan dan kedengkian terhadap sahabatnya.. kerana kedengkian dapat menghapuskan kebaikan.. seperti Rasulullah SAW telah bersabda..
"hasad itu dapat memakan kebaikan sebagaimana api membakar kayu"

3. pandanganya; tidak suka memandang pada makanan, minuman, pakaian atau hal-hal lain yang haram.. tidak pula terpikat pada dunia tetapi memandangnya dengan mengambil iktibar.. Rasulullah SAW telah bersabda..
"barangsiapa memenuhi matanya dengan perkara haram, maka Allah akan memenuhinya daripada api pada hari Kiamat"

4. perutnya; perutnya tidak diisi barang yang haram dan itu adalah dosa besar.. sebagaimana Nabi SAW bersabda..
"manakala sesuap daripada barang haram masuk ke perut seseorang, maka seluruh Malaikat dilangit dan di bumi melaknatinya selama sesuai atau seteguk barang itu berada di dalam perutnya.. jika dia mati dalam keadaan demikian, maka tempatnya di Neraka"

5. kedua tanganya; tidak menggunakan untuk perkara yang haram.. tetapi menggunakannya untuk taat kepada Allah..

6. pada langkahnya; dia tidak berjalan untuk maksiat.. tetapi hanya melangkah utnuk taat kepada Allah, mencari keredhaan-Nya serta untuk bergaul dengan para ulama, orang2 soleh..

7. terlihat pada ketaatannya.. menjadikan ketaatannya semata2 untuk mencari keredhaan Allah.. takut pada riak dan munafik..

okay.. itulah 7 tanda takut kepada ALLAH..
bagaimana pula dengan diri kita??
lengkapkah dengan ketujuh2 tanda tersebut??
tepuk dada, tanya iman..

sudah penat~

kalau semalam.. 
pasal emosi..
hari ini pasal emosi aku plak..
korang tak nak baca kalau..
sila tekan pangkah SEKARANG!!
aku tak paksa korang baca ehh..

habis rosak blog aku..
penuh dengan entry emosi..
aisshhh..
siapalah yang update..
huhuhu..
nak buat macam mana dah tuan dia sendiri sedang beremosi..
haishhh~
dan ini pun hanya untuk mengurangkan sedikit emosi yang dirasa..

entahlah.. tak tau mana salah dan silapnya..
minggu neh minggu paling tak terurus emosi..
sikit2 mulalah nak terasa..
sikit2 mulalah nak stress..
tak ku mengerti..
'period' mungkin..
boleh diterima ka??
hahhaa!!

rasanya aku jenis yang susah nak beremosi..
tapi, bila sekali dah terkena..
senang bula dia nak beremosi..
aishhh.. teruk2..

kalau emosi.. dan hanya sekadar emosi tak apelah jugak..
neh yang air mata nak kuar sekali apa hal..
penatlah weyhhhh...
iyaa.. aku sedia tahu.. menangis itu penat..
tapi, bukan kehendak aku air mata itu turun..
hurmmm~

spill??
ada saja insan2 yang sudi dengar aku spill..
tapiiii...
aku nak spill apa??
aku tak tahu..
just need hug for a whole one night..
can i????

dan aku rasa macam NAK BALIK RUMAH!!!!
okay itu petanda aku sudah stress..
dan aku ada satu minggu yang stress untuk diharungi..

mencuba untuk menstabilkan emosi yang tak berapa tenteram ini..
sebelum melangkah ke minggu yang STRESS..
sedang cuba dan mencuba..
aishhhh~

looking back for me that lost for one week..
hopefully i found it..
insya-Allah~

Friday, April 1, 2011

emooosiii~

pernah berada dalam keadaan emosi??
yeahh.. sudah pastinya..
tidak kiralah sama ada lelaki atau perempuan..
selagi bernama manusia dan mempunyai hati dan perasaan..
sudah pastilah pernah berada dalam kedaan emosi..

tetapi..
kawalan emosi yang membezakan..
antara lelaki dan perempuan..
sudah pastilah sangat jauh berbeza bukan..
kawalan emosi lelaki sangat kuat daripada perempuan..
dan seharusnya seorang lelaki pandai mengawal emosinya bukan..

perempuan..
asal sakit hati sikit..
mula lah nak marah, menangis dan pelbagai ragam lagi..

lelaki kalau sakit hati..
jarang bukan nak nampak lelaki sakit hati..
sebab mereka kan macho..
apa kelas laki nak emosi bukan.. hehe..
kalau ada pun, pasti mereka tak akan menangis macam perempuan..
kalau ada, itu aku tak tahu.. heeee~

perempuan.. kalau emosi saja..
mesti dikatakan 'datang bulan'
hahaha.. suka2 hati ja bukan..
tapi bagi aku kadangkala ada betulnya..
hehee..
disebabkan perubahan hormon yang melanda..
dan ketidakstabilan hormon..
maka emosi juga turut terjejas..
tak begitu para biologist?? heee~

tapi kalau laki emosi??
erkkk.. nak kata apa ehhh..
buruk rasanya kalau seorang lelaki itu mudah beremosi..
mana kemachoan kau hah..
dan seorang lelaki seharusnya tidak mudah dipengaruhi emosi..
lelaki merupakan pemimpin..
cuba bayangkan kalau pemimpin yang senang dipengaruhi emosi..
agak2 membangun tak negara tuh??
okay, sila jawab sendiri..

okay, para lelaki di luar sana..
silalah mengawal emosi anda yek..

dan para perempuan..
teruskanlah beremosi.. hahaha!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...