Skip to main content

Posts

Showing posts from 2009

sem baru sudah bermula..

sudah hampir 2minggu klas mula.. yg bestny, jumaat 2 kali cuti.. muahaha.. dan rasa seronok dapat balek UTM.. (hipokrit gila.. haha) xlah, sebab dapat lah gak spend masa dengan kawan.. dari dok kat rumah nganga depan komputer ja kan.. haha.. and plg mnyakitkan hati ialah wifi.. oh wifi tlglah elok balek.. neh pon ak on9 kat libarary..huhu.. anyway, sem neh nak kata berat, xlah gak.. tapi aku rasa, beratlah gak.. haha.. iyelah, next sem dah nak p praktikal.. so, moto sem neh.. PREPARATION FOR THE PRACTICAL.. even tough 16 kredit jek, tapi subjek nya boleh tahan lah.. jadual klas pon, quite free.. best sikit.. dan yang bestnya petang rabu aku dah bebas..before neh struggle amik koq.. and now.. lehlah melepak p tengok wayang ka.. haha.. 5ringgit ja kan.. hehe..

subjek2 yang aku kena amik sem neh..

mula2 sekali, pengajaran mikro.. aku xstart lgi klas neh.. mana xnya, klas neh hari jumaat.. jumaat plak asyik cuti.. hehe.. dalam subjek neh, kitorg kena mengajar.. so, ktorg akan diobserved ole…

the holiday is end already...

well..... looks like the 4weeks holiday is finally finished.. and the class will start begin this Monday.. i just cant believe it is over.. however, as long as a student the duty must keep on..
hopefully, for this new sem i can reached back what i missed already.. my mom already nagging to me.. huhu.. and i very hope i can get focused back..
and there is some goals that i need to achieve for this new sem..
1... no more clothes, dress to buy! 2... get back the dean list 3... don't be too buzy and manage your time wisely 4... manage your money wisely.. dont spend to what is no need! 5... singapore trip (hopefully we all can go by this sem)
well.. i think it is not too much.. and i think i can do it.. just belief in myself! chaiyok2!

here is it..

last night was the day.. you like it or not.. you have to.. till when i want to keep running..

its the day that the result is posted.. OMG!!

what i do is take a deep breath and open up the 'aimsweb'.. and think possitively.. huhu..

jeng.. jeng.. jeng..

and the result is.........
my pointer drop again.. i knew it already.. i already give my best on my final.. and looks like it doesnt help.. there is C!! oh no.. that is what im avoiding of.. but i still get it.. huhu.. well, dont blame other.. blame yourself.. and till now i keep it as secret.. haha!! dont want to hear my mom nagging.. just let them receive the letter from univercity..


i just sign out my fbook, my ym and closed the laptop.. my mood gone already.. just laid up on my bed and mesagging my best friend.. im not so depressed because i already made up my mind before that and really prepared.. but i just need someone.. hehe.. she told me to learn from my mistakes.. and i admit it..

and i was thinking and scolded myself...

&quo…

suatu harapan...

hurmm.. seminggu aku kat kampung hari tuh.. macam-macam cerita.. well, besalah family bapak aku ada masalah dalaman.. secara tak langsung, aku pon menyibokkan lah diri.. haha.. jangan masuk campur hal orang tua.. boleh sakit kepala kita yang tak dak kaitan neh.. haha.. owhh ya, aku bukannya nak cerita pasal masalah dalaman tuh semua..
hurmm.. dalam family bapak dalam kalangan sepupu aku, boleh dikatakan beberapa orang jek yang sukses.. ada satu hari tuh, aku kuar dengan sorang bapak sedara aku neh.. dia ceritalah pasal anak dia neh.. kiranya sepupu aku.. dia mintak aku tolong ajarkan anak dia english.. (bajet cam aku expert plak english kan).. sepupu aku tuh nak masuk darjah 4.. aku pon mengiyakanlah kalau aku sempat.. bukannya aku tak nak.. tapikan penat nak mati ajar deorang neh.. ada sekali aku ajar sepupu aku sorang, umairah.. ajar math.. dia cukup lemah sifir.. aku pon torture dia hafal sifir.. penat ohhh.. masa aku torture tuh dia ingatlah.. tapi aku rasa kalau aku tanya lagi, m…

jiwa ku kacau..

ntahlah.. 2,3 hari neh.. jiwa ak agk kaco lah gak.. ntahlah knapa.. PMS kot..
mmg mykitkn tul klu PMS.. senggugut xpalah gak.. neh jiwa kaco plak.. bnci ak..

nk kurgkan rsa jiwa kaco neh ak kuarlah hrtuh tgok cte 2012 ngn nad ngn syark.. ceh, blek tuh sma jek.. tp cte tuh oklah.. ak tringt cte tuh cam cte nabi nuh.. ya kot.. (klu salah btulkan).. yg mna dy bina bahtera tuk mghdpi banjir yg bsar.. dy msukkan sgala haiwan2 ngn org yg mukmin.. haa, lbih kurglah cte 2012 neh.. dy bina 3kapal yg bsar.. actually da 5.. tp da msalah.. xdpt gna.. agk mnakutkan gak tgok cte neh.. bila deorg hny mampu tawakal jek bila nmpk air yg tnggi gila.. (tsunami lah krany) so, leh tahanlah..

pasneh plak nk tgok cte new moon.. nk tgok ngn spa pn xtau.. huhu.. senario pn mcm best, my spy yg akn kuar pn cm best.. mampos cmneh.. huhu..

neh nk blek kmpg.. smnggu kot.. oh tdak!! kmpg kat jhor.. ak sngguh borink.. dhlah stdy pn kat jhor.. huhuhuhu.. :((

dhlah mlas ak nk pk.. pape jelah..

anyway, congrats to my lil bro…

misi raya haji..

hr rabu pas amik adk ak.. ak akn blek kmpg.. huhu..
b4 tuh ak kna cmpletekan bbrp keja ak.. huhuhu.. xpsl2 ak kna..
mak ak soh wat 4bji kek coklat ngn 2 jnis kueh.. oh tdak.. bla msa plak ak nk wat..
otak tgah srbut neh.. nk kuar dlu releasekn ksrbtn kat otak..
anyway.. da spa2 nk tlg x?? hehe..

just visited KMPP..

td bru jek lpas anta adk ak blek kmpp.. dh lma ak xmsuk sni.. rpa2ny dah 2thn ak tnggalkn kmpp neh.. aisehh.. mla lah ak tringt msa ak kat kmpp.. terhnyut sat ak rsa..
rndu sgt ngn geng ak.. faizah.. ema.. put.. zati.. ngn hanis.. i really2 miss them.. ema, still skali ngn ak kat utm.. so, leh lg jmpa.. zati kat uitm shah alam.. ak jrg cntact ngn dy.. dy salu cntct ngn ema.. tp pape hal ak akn tau gak dr ema.. hahaha.. hanis ngn faizah.. msg2 kat utp ngn usm.. deorg neh salu mnyepi jek.. put plak skrg kat ukm.. i really2 miss her.. sem 2, ak salu stdy ngn dy.. lgpn dy aras bwh ak jek.. dy struggling wif architacture kt sna.. dnt know whether dy leh survive ka x.. i really hope dy leh survive for 5 years not 3 years.. sian sgt kt dy.. byk prob.. ak pn xdpt nk tlg.. msa ak dpt bnus bfdei pn.. sat jek ak kol dy.. ak tgah struggle ngn mggu test.. huhu.. so.. sat jek ak mndgr dpt dgr luahan dy.. ak agk tkilan cket bila xdpt nk bwk deorg dtg rmah ak.. ak dh plan baik pny.. tgok2 da jek..
jus…

senarai tampal dh kuar!!!

oh tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!
senarai tampal dh kuar.. cpat btul..
ak xnk chck lg..
xnk spoilt mood lg..
huhuhuhu

tp smp bla????

1hb dec bru result kuar..
nk tnggu ka??
ak neh pn bknny btul..
satg tgok2 ak bkak.. hehe..

tp, not 4 now..
hehehe..

shhuhh.. p lah jauh2..
ak nk ktngn.. cewahhh..
haha..

thats da end of sem 3

finally.. today is da final day after 1sem struggling.. i already finished my exam.. yeahhh..

but...

i dnt think so i can score 3.5.. 3 pointer?? hurmm.. i really dnt know.. its very hard.. most of da paper i dnt cnfident 2 answer.. wat i read, wat i remember cames out.. but, i forget it when see da question.. i really feel bad bout it.. and i really hope dat pointer will above 3.. however my carry marks also very bad.. all da carry marks was announced on da stdy week.. i already almost give up wif all dis.. lucky i hv smone dat had push up bck myself.. and mke me recover bck and i begin to push up myself to stdy.. bt i knw, how though im stdy on, i will never get da bez result.. i really dnt know how i cn be like dis?? am i too buzy?? huhuhu.. i admit smtyme i dnt hv time to prepare 4 my test.. but most of it i already spent tyme to it.. really dnt know what 2 say..

i hv 2 spent 2 more days here.. i will be back at thursday.. thngs came out and da plan going to gunung ledang had 2 canc…

care..

being care by someone and taking care of someone..

its good being care by someone but its tough to take care of someone..

taking care of someone really need a high patience..

but its really hurt when the person we really care just ignore what we really care..

its all for their sake..

not to deny their right..

but why they didn't realize of it..

we do for nothing to take care of them..

just hope they get a better and a happy life..

but remember..

dont regret one day if somenthing had happened just because you dont care what we care of..

all we do just because

L.O.V.E..

contract between best friend...

once we are friend.. forever we are friend..
same goes if we are best friend.. and forever we are best friend..
not every friend can be our best friend.. only those special can be best friend..

once we are are best friend.. all your happiness and sadness are mine.. and there is no such term as your problem burden me.. why you may ask.. its because we are best friend and I dont want to see you in a sad mood.. maybe today is your day.. and i will help you as much as I can.. who knows one day is mine.. Im sure you will do the best for it..

what used of best friend if you have problem, you keep it silence.. best friend is someone stand beside you no matter what happened.. your silence may be hurt your best friend.. you never knew it..

a best friend could cry over you.. even a small thing happened between us.. why you may ask.. it is because it hurts them very much and a best friend would never want to lose their best friend..

best friend never count on what they had spent on.. money, present or…

final exam

hurmm.. juz left 2 weeks b4 da final exam.. lucky 4 me bcoz i've done wif all my activities.. juz, im scared wif da final.. i know i hv 2 increase bck my pointer.. aiming to get dean list n graduate wif 1st class.. bt, i dnt think so i cn manage to get it.. bt i try my best..

im quite frustrated when i get my time table 4 d final exam..

27h/10 - islam & isu2 smasa
1/11 - pembelajaran sains matematik (pagi)
- pedagogi (petang)
2/11 - mekanik
3/11 - physical chemistry
4/11 - differential equation
9/11 - linear algebra

5paper in a line?? huh!! sound crazy 2 me.. i dnt know wether i cn survive for my diff equation, linear algebra, mechanic n physical chemistry..

i really need to be tough enough.. bt, i feel like i want to go home!!! huhu..
my mother already book me a ticket afta da final.. everyday i stare at my ticket.. i really hope dat i can go home quickly.. i already mizz a lot my home.. huhu

anyway, 2 those struggling 4 da final.. wishg u all da b…

Minggu Pendidikan

4-6 oktober bru2 neh, persatuan mahasiswa pendidikan.. (under fakulti pendidikan) telah berjya mnganjurkan program minggu pendidikan 09..

selaku salah seorang exco persatuan.. ak tlah diletkkn di bawah unit jemptan.. kira keja ak p jmput org.. tp, kdg2 ak rsa cm dh jd stiausha.. mna xnya srta jmptn kna wat sndri.. sptutnya stiausha kna wat.. huhu..

keja ak agk sng ah gak.. sbb jmptn tuk pncramh2 dh diuruskan.. juz ak kna uruskan tuk penrmah anugrah ngn jmptn tuk mkn mlm..

agk pnat ah gak keja jmput mnjmput neh.. nseb ah da org bwhn.. pensyrah2 smua ak cmpk kat deorg.. ak jmput dkan, timbln dkan ngn ktua2 jbtn.. stu msalah bila deorg neh xdk kat blik huhu.. trun neh msuk kuar pjbtlah ak msa tuh.. bila dh pnat, mla ah ak xlalu mkn.. rkod ah, 2 hri ak mkn nasi (leh krus klu hri2 cmneh) .. smp ak kna sound ngn kwn ak sbb xmkn.. huhu..

ak pn da gak tlg rmmte ak.. dy kna unit publisiti.. skali ngn ak2 kna nekkan poster.. da skali tuh tmpal2 poster tuh smp 1 pgi.. gila tul..

hurmm.. 4hb, ktorg d…

SELAMAT HARI RAYA!!

hari neh dah masuk raya ke-10.. anyway, aku still nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidliftitri.. lambat pon xpa.. asalkan aku wish.. hehehe.. dan aku minta ampun dan maaf kepada sesiapa yang aku ada buat salah.. sama ada secara langsung ataupun tidak.. sama ada aku ada lukakan hati ka, mengguriskan hati ka, buat risau ka, marah ka atau apa-apa sewaktu dengannya.. aku gak minta dihalalkan pa yang pernah aku makan atau minum..

specially tuk kawan-kawan aku kat UTM.. geng aku.. dayah, sherry, aida, seha, safia dan salwa.. aku minta maaf yek kalau ada apa2 salah.. dan tak lupa tuk roomate aku, najua, aku minta maaf sekali lagi untuk apa yang dah berlaku dan aku harap kita boleh lupakan semua tuh..

hurmmm.. tak lupa gak kawan2 aku dulu yang kat sg ara, almashoor dan KMPP.. terlalu ramai tuh aku sebutkan.. dan semoga persahabatan kita akan kekal.. :) rindu sangat kat deorang..

dan specially tuk yang someone very special.. haha.. (wat skandal plak kat sini).. orang yang aku maksudkan sepupu aku de…

my birtday party..

hurmm.. tahun neh, agak menarik gaklah sambutan bufdei aku.. 2hb, ada bufdei kawan aku.. so, deorang celebrate sekali dengan bufdei aku.. bufdei aku 4hb.. so aku tak kesahlah snagat.. boleh dikatakan akulah yang merancang.. sebab mula-mula rancang untuk kawan aku sorang neh.. tapi dah alang-alang deorang nak sambut sekali.. tak payah buang duit.. akulah yang pergi pilih kek.. hehe.. tapi ada lah gak tak puas hati sebab aku yang pergi.. haha.. peduli apa aku..

tepat 12 tengah malam, 2hb september.... kiteorang terlambat sebab si bufdei gurl dah bergayut.. so, deorang halau aku suruh tunggu sekali.. ish3.. sampainya hati deorang neh.. huhuhu.. adalah dalam setengah jam.. baru lah aku dengan dia bergerak ke bilik aku.. just a normal celebration.. nyanyi-nyanyi then potong kek.. thats all..

on 4th september.. aku tak menjangkakan apa-apa pun.. tepat jam 12 malam.. mesej masuk wish bufdei.. and ada kawan aku yang bagi present.. kul 12.30 camtuh, aku kol sepupu aku.. saja.. dah kredit free ka…

Dalam Kenangan A. Ghani A. Hamid

23hb baru-baru neh.. atok aku meninggal dunia.. aku tak sangka sama sekali.. cepat sangat..

masa awal bulan Julai hari tuh, arwah kena masuk hospital.. beberapa harilah gak kat situ.. then, doktor suruh bawak balek.. sebab dia tak boleh buat apa dah.. aku ada blek gak masa neh.. kesimpulanny smua pakcik makcik ak balek.. memang arwah tak boleh nk jalan.. kena ada orang pimpin.. nak cakap pon tak sangat.. masa aku nak balek kolej smula, aku tengok bapak aku sedih sangat, ada gak air mata bapa aku mengalir.. aku tau, bapak aku takut tak dapat jumpa lagi.. aku hanya mampu berdoa agar arwah dipanjangkan umur.. (bapak aku trus balek lepas hantar aku kat kolej)

bila doktor tak boleh buat pa ..cuba plak alternatif lain.. alhamdulillah, bila merawat kat situ, arwah semakin sihat.. aku tak sempat nak jenguk.. aku agak buzy sikit.. tapi, mengikut cerita dari mak aku.. arwah semakin sihat.. boleh jalan.. tak payah orang pimpin dah.. aku pon agak terkejutlah jugak.. aku cuba untuk percayai..

baru-b…

my fault??!

hurmm.. sometimes, i really dont understand what people trying to do.. whether i dont understand or i dont want to understand.. let me be myself.. i know what i want to achieve..

by the way, thanks for advising me.. maybe i cant open my heart yet.. its need time.. but i know its only me that i dont want to open my heart to others.. i think this is not the good time for it.. i know something bad will happen if i do it.. or that is just my assumption..

in this world, we need someone to trust on and somone to lay on.. but, i need someone to give support to me.. wether what im doing is good or not.. maybe im not quite enough experience in that things, that doesnt mean i dont know anything..

please give me a space.. i know already that what im doing its wrong.. but please dont judge me like that.. its good to know that someone support what im doing.. but others?? even those close with me dont agree with what im doing..

i know i keep denying on something.. because i know it is not the time yet.…

flower gurl..

15-19 ogos merupakan hari konvokesyen di UTM.. selama 5 hari nehlah rakyat UTM menghabiskan duit kat pesta konvo.. hahaha.. agak kopak ah gak.. tengok baju2 dengan tudung2.. huhu..

persatuan mahasiswa pendidikan (PMP) telah berjaya mendapatkan hak untuk membuka gerai untuk jual bunga.. bermula 17hb sampai 19hb..


naseblah aku bukan under exco yang terlibat.. so aku tak termasuk dalam proses pengurusan.. tapi, sebagai exco dalam PMP aku diminta untuk jaga gerai.. so, memandangkan jadual aku agak ketat.. tak lama lah aku jaga.. hari selasa pukul 4 sampai 6.. kemudian, hari rabu pagi2 buta lagi aku dah kena menapak kat situ.. disebabkan kesian kat akak2 tuh.. aku dengan roomate turun padang..

aku rasa aku boleh jadi gila ahh jugak jaga gerai tuh.. lebih2 lagi bila masa mereka neh keluar dari dewan.. penat tak terlayan.. harga plak jatuh gila-gila punya.. macam2 kerenahlah gak yang membeli neh.. mintak tawar gila-gila.. sabar jelahh.. dan paling tak boleh tahan bergaduh harga dengan gerai lai…

hati malaya 1957..

yesss.. akhirnya dapat juga aku tengok cerita hati malaya.. hampir 2 tahun lah aku menunggu.. memang satu kepuasanlah.. aku rasa cukup bangga.. dan aku rasa semua orang patut tengok cerita tuh.. memang menyentuh di hati bila kita imbas kembali macam mana tunku abdul rahman meminta wang daripada rakyat untuk ke London.. dan satu lagi masa bendera Union Jack diturunkan dan bendera Malaysia dinaikkan.. sungguh terharu.. huhu..

seharusnya kita semua kena tengok cerita Hati Malayu untuk memberi satu kesedaran.. (aisehh) dah hias bilik dengan bendera pun.. hohoho..

Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!!

yes.. EMAS milikku..

alhamdulillah.. aku telah menyumpurnakan satu tugas yang agak berat.. iaitu selaku pengurus sukan petanque untuk Kolej Tun Fatimah (KTF) untuk SUKAM (sukan antara kolej UTM).. pasukan aku telah membuktikkan bahawa KTF terdiri daripada pemain-pemain petanque yang agak hebat.. (cewaaahh.. haha).. kami berjaya membawa pulang emas untuk KTF setelah bergelut selama beberapa hari di gelanggang pantai, pusat equin.. sesungguhnya segala latihan di padang KTF ataupun di gelanggang itu sendiri membuahkan hasil.. walaupun aku agak penat menguruskan mereka ini.. tapi, aku bangga kerana mereka mampu mengalahkan kolej lain.. dan kami juga dapat memperbaharui rekod lama.. tahun lepas.. nombor 3..

walaubagaimanapun.. aku agak terkilan kerana tak dapat menyumbangkan skill aku untuk petanque.. tahun lepas, aku terlepas peluang.. kerana test.. aku terpaksa menjadi simpanan walaupun hakikatnya aku pemain utama.. walaupun sebagai pengurus aku boleh bermain bersama.. tapi, aku rasa adalah lebih baik jika ak…

Musim Test1..

yeahhh.. skrg neh mula lah musim test.. huhu..

Differential Equation khamis ptg neh..

Kimia Fizik sbtu nnt..

Linear Algebra sbtu mggu dpan..

Mekanik jek xtau bila.. hncus lah dunia ak klu mekanik da test..

neh pn bknny start study lgi.. huhu.. tkutnya.. tgah buzy ngn SUKAM.. anyway assignment bertimbun jek.. huhu.. bila lah nk settle pn ak xtau..