Tuesday, December 28, 2010

yeahh!! sudah tahu penempatan kolej kediaman..

oleh kerana pada semester lepas aku menjalani praktikal..
maka aku dikehendaki untuk memohon semula kolej kediaman untuk semester yang akan datang..
setelah segala urusan permohonan diuruskan..
akhirnya.. permohonan aku menduduki di kolej kediaman tersebut telah diluluskan..

KOLEJ RAHMAN PUTRA..


hehe..
cuba untuk beralih angin..
setelah 4 semester aku di Kolej Tun Fatimah..
harapnya kemudahan di KRP baguslah..
dan wifi meliputi bilik aku..
kalau tidak, semester depan aku pindah kolej lingkaran luar pula..
hehe..

dan.. tak lupa juga kepada kawan aku yang telah membantu aku menghantar surat permohonan ke KRP..
yeahh.. akan ku belanja kamu..
kita makan besar yaa.. hehe..


Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

hari ini nak join giveaway..
mana tau bertuah kan..
hehe..


sekarang mau tag satu orang..
aku pilih follower aku yang terlatest sekali..


jomlah join ramai2..
hadiah yang sangat menarikkkkk..
sila ke SINI yaaa..

award dari aida4eva..

oleh kerana aku telah menjadi follower beliau..
maka beliau telah member award ini kepada aku..



terima kasih ya aida4eve..
akan ku pamerkan bersama2 award yang lain di SINI..

Monday, December 27, 2010

saya blogger penang..



Nama anda 

just panggil saya aina..


Status anda

masih lagi single..


cara hubungi anda

facebook: princess_virgo4a@yahoo.com


Daerah/Jajahan anda

bayan baru..

tempat tinggal anda

bukit gedung..


apa yang menarik di tempat anda

ala2 promo tempat pula.. hehe..
okay di penang.. banyak tempat yang boleh dilawati..
yang menjadi kebanggaan..

jambatan pulau pinang..

ini pula jambatan pulau pinang yang kedua.. masih lagi dalam pembinaan..


tidak lupa juga.. ini..

feri.. menjadi salah satu pengangkutan yang menghubungkan pulau pinang..
okay.. sekarang kita tengok pula tempat2 yang menarik untuk dilawati.. antaranya..

bukit bendera..
boleh melihat pemandangan seluruh Pulau Pinang di puncaknya..

batu feringhi..
pandai yang indah dan cantik..

botanical garden..
untuk melihat keindahan alam dan kehijauan alam..

fort cornwalis..
peninggalan sejarah..

dan kita tengok pula makanan..

pasembor.. 

char koay teow
nasi kandar


inilah antara yang menarik di pulau pinang..
mailah singgah!
hehe..

ini adalah salah satu projek yang dijalankan oleh blog pilihan Malaysia..
sekiranya ada berminat..
bolehlah ke SINI..



Sunday, December 26, 2010

ada berani tegur?

kalau ada kesalahan dan kesilapan.. seringkali akan ada yang menegur..
TAHNIAH! 
sekiranya anda pernah menegur mereka yang melakukan kesilapan..
bukan mudah untuk menegur mereka yang melakukan kesilapan..

dalam hal kerja..
sudah tentu akan ditegur..
demi menjaga reputasi dan meningkatkan semula konsistensi..
ramai yang senang sekali untuk menegur mereka yang membuat salah dalam hal kerja..
kerana itu demi kepentingan sendiri..

tapi.. bagaimana pula dalam hal agama?
ternyata hal agama bukan suatu perkara yang boleh dipandang ringan..
dan untuk menegur mereka yang membuat salah adalah perlu..
kerana kita sudah faham dan mengerti hukum hakam yang telah terkandung di dalam al-Quran..
tetapi..
berapa ramai yang sanggup menegur mereka?
kawan anda yang melakukan perkara yang salah disisi agama..
adakah anda akan tegur atau membiarkan sahaja?
kadang2 kita hanya mampu melihat sahaja..
jauh sekali untuk menegur dan memperbetulkan mereka..
bimbang nanti akan diperkata kembali..


perkara yang salah ini jangan pula hanya memandang perkara yang besar..
seperti judi, minum arak dan berzina..
malahan perkara yang sangat sinonim..
buka aurat, solat, puasa..
yang seringkali kita pandang remeh..

ya.. bukan mudah untuk menegur mereka..
dan untuk menegur pula perlu dilakukan secara hikmah..
supaya tiada yang terasa hati..
dan pastikan juga kita tidak melakukan perkara tersebut sebelum menegur mereka..
dan kuatkanlah hati untuk menegur mereka..
dan semoga mereka akan sedar dan berubah dan meninggalkannya..

pernah ada kawan berkata padaku..

"jangan berharap mereka berubah apabila telah menegur"

tipulah sekiranya kita tak pernah mengharapkan perubahan daripada mereka..
itu fakta.. hehe..

**pernah menegur seseorang dan berharap semoga dia kembali berubah.. dan mencari ruang untuk menegur seseorang..
** pernah ditegur oleh seorang sahabat.. SYUKRAN.. tegurlah sekiranya ada yang diri ini terbabas..

500 BLOG!


kali ini nak join segmen abang Ben..
selalunya tak sempat nak join..

okay.. dikehendaki menulis tentang diri 

tinggal di pulau pinang..
masih lagi seorang pelajar di Universiti Teknologi Malaysia, Johor..
dalam pengajian tahun ke tiga..
jurusan pendidikan Matematik..
insya-Allah akan bergelar seorang guru..

tujuan menjadi blogger

menulis apa yang terbuku di hati, berkongsi pengalaman hidup serta sebagai suatu medium untuk berkenalan dengan lebih ramai orang..

okay.. itu sahaja..
jom2 yang lain ke SINI untuk join..


Saturday, December 25, 2010

muka aku ini muka budak2 ka?

baru2 ini semasa di sekolah memandu..
ada seorang yang tidak dikenali mengajak aku ke tandas..
aku pon.. ok jelah..
lagipun dah boring menunggu..

dalam perjalanan ke tandas..
sempat kami berkenalan sebentar..
serius!! kami memang tidak saling mengenali..
mungkin dia perlukan teman untuk ke tandas..

lantas dia bertanyakan aku sekolah mana..
aku pon.. 
"errr.. dah habis sekolah"
"owhh.. muka macam budak2 lagi"
aku terkedu sebentar..


itu pernyataan yang dikeluarkan oleh mulut dia..
bukan aku reka cipta..

apakah muka aku macam budak2?
err..
tak pa..
nampak muda lah kiranya kan..
hahahha!
mahu juga angkat bakul masuk sendiri..
iyelahh.. takkan nak suruh orang angkat pula kan?
hehe..

hakikatnya umur aku sudah menjejaki 21 tahun..
*wink wink*

Friday, December 24, 2010

teruja! menang teka teki

mula2 tadi aku nak buat entri pasal benda lain..
tapi, asyik sangkut ja..
dan aku pula asyik teralit dengan permainan di Facebook..
mood untuk update terus hilang..
terus aku save sahaja apa yang ada..

tiba2 di dashboard..
sedang aku asyik menelik entri2 yang diupdate blogger yang aku follow..
aku terlihat pada sesuatu.. 

>> Winner of teka teki bolat<<

owhh.. sudah tamat rupanya teka teki itu..
bukalah kejap entri itu..
kerana aku ada menyertainya..

dan aku menjadi sangat TERUJA..
apabila terlihat ini..


okay.. itu AKU!!

waah2.. aku menang..
aku menang..

terdapat 2 pemenang untuk teka teki ini..
aku dan cik Lis Amir..

disebabkan keterujaan ini..
terus aku update..

lalalalala.. sukanya aku..
sudah menghantar detail kepada tuannya..
dan menantikan apa hadiahnya..

terima kasih yaa bolat..
;)

dan baru perasan ada mesej di shoutbox daripada empunya blog..
mengatakan aku menang..
hehhe..
malam ini pasti tidur dengan lenanya..
;)

Thursday, December 23, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN

hari ini.. terasa nak join segmen jom berkenalan..
dihoskan oleh cikguAkim..


jom berkenalan dengan saya..
ada 7 soalan semuanya..

jeng..

jeng..

jeng..

soalan pertama: apakah status anda?

ermm.. saya masih single mingle lagi..

soalan kedua: ceritakan tentang diri anda

ehemm.. saya berasal dari pulau pinang.. 
masih lagi menuntut di UTM Skudai..
dalam jurusan pendidikan Matematik..
dalam tahun tiga.. 
masih berbaki 3semester..
dan insya-Allah akan grad pada 2012..
sudah menjalani praktikal di SMK Kota Kulai, Johor..
cita2? of courselah seorang guru dan insya-Allah akan mencapainya..

soalan ketiga: ceritakan tentang blog anda

hurmm.. sebuah blog yang simple.. 
kebanyakkan apa yang ditulis adalah berdasarkan apa yang dilalui dan dilihat..
juga sebagai medium untuk meluahkan perasaan..

soalan keempat: apa pandangan anda tentang blog

pada pandangan saya, dunia blog dapat membantu untuk mendapatkan sesetengah maklumat.. melalui review2 yang dilakukan oleh bloggers.. tak kurang juga untuk meramaikan kawan, merapatkan ukhuwah serta mengembangkan minda melalui pembacaan yang dipublish oleh bloggers yang lain..

soalan kelima: nasihat anda kepada kawan2 yang baru nak wat blog

nasihat saya.. mulakan dengan perlahan2.. nanti, pandailah menggunakan widget2 dan up traffic.. saya pun maih lagi merangkak2 dalam dunia blog.. :) minta tunjuk ajar..

soalan keenam: nyatakan keunikan yang terdapat di blog anda

ermmm... unik ka? rasanya biasa sahaja.. 
uniknya ialah di blog saya.. mengandungi kisah saya..
yang tidak mungkin saya akan ceritakan sekiranya tidak mengenali anda..
tapi disini.. saya menceritakannya..

soalan ketujuh: sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog

insya-Allah sehingga tidak jemu dan idea tidak lupus dari minda..
impian saya pula tidaklah ingin mengejar glamour..  cukuplah  sekadar dapat earning melalui blogging.. heeeee~

ok.. done..
kena tag 4 orang..
yeahhh..
mereka ialah..





harapnya sudi sudikanlah diri buat yaa..
dan sila ke SINI untuk maklumat lanjut..
heeeee~
sekian..

giveaway kasih~artika..

semalam semasa blogwalking..
terjumpa giveaway ini..
TETAPI..
dah tutup..
kerana terhad apabila 50 follower..


tapi hari ini masa check shoutbox..
ada mesej dari tuan blog..
menyatakan masih terbuka..
dan terhad apabila mencapai 80 follower..
cepat2 aku menjadi followernya..
supaya tak terlepas..
hadiah yang sangat menarikkkkkk..
set kerongsang dan gelang..
heeeeee~

sekiranya anda berminat..
sila ke SINI..
cepat! cepat! cepat!

**terima kasih puan rumah kerana telah melanjutkannya.. TERIMA KASIH.. hehe..

cabutan bertuah...

semasa blogwalking tadi..
tertarik pula dengan cabutan bertuah yang dianjurkan oleh myshopbello..


mana tau kot2 bertuah kan..
hehehe..

BERMINAT?

sila ke SINI..



iphone 4 ke Blackberry Torch

semasa blogwalking tadi.. 
terjumpa satu blog neh..
dia nak beli handphone..
tapi konfius..

meh aku tolong pilihkan..
hehe..



saya memilih iphone 4..

ok.. itu sahaja..
sekiranya anda berminat untuk memilih..
sila ke SINI..

Tuesday, December 21, 2010

untuk kau.. tapi tak nak bagi..

pernah tak beli hadiah untuk seseorang?
dan bila dah beli..
SAYANGNYA nak bagi..

aku sering kali dalam situasi macam itu..
masa aku beli, aku beli ikut sesedap aku..
yang menarik bagi aku..
dan kalau boleh menepati citarasa kau juga..
hakikatnya, masa beli..
aku memang NIAT kan untuk orang yang aku nak bagi..
dan tak terfikir pon yang aku pun nak juga..
tapi bila balik rumah..
belek2 barang yang nah bagi tuh..
aku TAK NAK bagi..
huhu..


tiba2 terasa cunnya barang yang aku beli..
lawanya barang yang aku beli..
menariknya barang itu..
dan hati meronta2 supaya tidak bagi pada orang yang aku nak bagi..

tapi...
mana boleh..
aku dah niat nak bagi..
tak elok pula rasanya..
satu hal pula aku nak kena beli lain..



jadi, tak apelah..
aku berikannya dengan hati yang IKHLAS..
dan harapnya yang menerima juga suka dengannya..

**kamu juga seperti ku jua ka?

Teka-Teki Bolat

kali ini pula aku dijemput oleh tuan blog untuk join teka teki..

dikehendaki untuk LISTkan barang2 yang ada dalam gambar..
huhu..

cuba teka.. kalau ada rezeki.. insya-Allah.. :)

1. clorets cool mint tablets
2. stabilo highlight warna pink
3. kalkulator saintifik CASIO 570
4. handphone (sony erickson kot)
5. pen biru faber castle
6. kunci motor + bilik
7. pembaris plastik
8. Oxfard advanced learner dictionary
9. peta dunia
10. buku teks
11. buku latihan
12. kerta A4 putih
13. pen hitam
14. pensel mekanikal warna biru
15. selendang..

hahaha.. hentam jelah..
tak mampu aku nak berfikir..

kalau anda semua nak teka juga..
sila ke SINI

Monday, December 20, 2010

canggih seyh..

baru2 ini aku ada makan di Subaidah..
tahu tak apa itu Subaidah..
restoran yekk..
kalau anda bukan orang Penang, mungkin juga anda tidak tahu..
kalau anda orang Penang, dan anda tidak tahu.. tak tahulah nak cakap apa..
hehehe..

di sinilah aku makan..

okay..
kisahnya..
kat Subaidah neh apa lagi yang nak makan selain nasi kandar kan..
aku pi lah amik nasi..
dah tuh.. aku duduklah..

then pelayannya datang amik oder untuk air..
"teh o ais limau yek"
kemudian dia pun mengeluarkan sejenis alat..
ditekan2 nya alat itu..
**ternganga sekejap aku**


sambil menyuap nasi ke mulut..
aku memerhatikan pelayan2 di Subaidah..
dan ke dapurnya..

waaahh.. sudah canggih!!
tak perlu pen dan kertas..
hanya perlu menekan di gadjet..
dan pesanan akan sampai di dapur..

waaahh.. nampak sangat aku dah lama tak makan kat Subaidah..
*kagum2*

even pizza hut pon tak menggunakan teknologi sebegini..
masih menggunakan pen dan kertas ketika ambil oder..

Contest Aku dan Generasiku.

kontest datang lagi..
kali ini aku dipelawa oleh tuan blognya untuk join..



khas untu para guru.. dan bakal guru..

okay.. ini penyertaan aku.. 
dan setelah aku menelek semua gambar yang aku ada..
akhirnya aku memilih yang ini..


dan juga ini.. 
untuk berlaku adil dengan kedua2 kelas.. 
heee~



gambar ini diambil semasa aku praktikal baru2 ini di
SMK Kota Kulai, Kulaijaya, Johor..
(Praktikal Julai-Oktober 2010)

dan aku daripada
Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
jurusan Matematik minor Kimia..
pelajar tahun 3..

dan kepada guru2 dan bakal guru yang berminat..
sila lah ke SINI


Sunday, December 19, 2010

edit foto contest

kali ini pula aku ditag oleh NS untuk join edit foto contest..
disuruhnya aku masuk.. sebab dia tau aku suka edit gambar..
masalahnya sekarang aku sudah malas..
hahaha..

dan untuk tidak menghampakan..
aku pun godeklah simpanan lama..




 edit foto contest oleh Qaseh dalia adelia

ini gambar sebelum edit..


dan ini gambar selepas edit.. simple ja.. :)


dan kena tag 4 orang.. ermm..





ok.. itu sahaja.. dan sila ke SINI untuk maklumat lanjut..
dan SELAMAT BERJAYA..

Saturday, December 18, 2010

gojesh in orange contest

kali ini aku dijemput oleh tuan blog untuk menyertai contestnya..




untuk melengkapkan penyertaan ini.. dikehendaki untuk upload gambar warna OREN..
OREN yek..

setelah aku godek2 gambar dalam laptop neh.. ini jek gambar yang ada yang bajunya berwarna OREN



discription tentang gambar ini:

actually masa ni kat KMPP.. aku dan geng nak main basikal.. tapi, stor tak buka.. then decide jalan2 around KMPP.. sambil tuh snap gambar..

warna kegemaraan:

BIRU

ok.. 6 insan yang perlu ditag..







ok.. selesai..

silalah ke SINI untuk maklumat lanjut..

good luck!!

ketinggalankah aku dengan kepesatan Penang?

tadi aku meluangkan masa seketika bersama kawan sekolah aku..
aktiviti yang sering dilakukan ketika cuti semester..
berjumpa dan bersembang..
itu sahaja yang kami lakukan..
macam2 cerita keluar..
kali terakhir aku melepak bersama mereka ialah di Quenssbay.. 
SINI aku ada menceritakannya..
cuti semester yang lepas di Gurney, aku tidak dapat mengikuti bersama..

kali ini.. kami bertemu di Prangin Mall..
tak ramai pun yang ada..
hanya kami berempat..
amirah, ain dan amal..

disebabkan Prangin agak jauh dari rumah aku..
malas pula aku hendak mengerahkan driver aku..
aku pasang driver yang lain pula..
inilah driver aku.. 


sebenarnya sudah lama aku tak naik Rapid ini..
ada juga aku GOOGLE semalam nak naik bas apa pi Prangin..
haha..
teruk betul..
sudah lama sebenarnya tak naik bas..
sudah lupa nombor bas semua..

semasa dalam bas..dapatlah aku tengok bandaraya Penang ini..
hahaha!
sampainya di kawasan Georgetown, aku sudah pening tengok jalannya..
"sejak bila pula ada jalan ini"
"jalan ini tembus mana hah?"
jadi, jangan mintak aku jadi tourist guide kalau nak ke Georgetown..

setibanya aku di perhentian yang dikehendaki..
aku lihat sekeliling..
cuba mengenalpasti dimana aku..
dan cuba mengenalpasti di mana Prangin..
hahah.. teruk betul..
aku hanya perlu melintas jalan saja sebenarnya..
cuba aku menjadi keliru dengan bangunan yang ada..
dan aku sudah lama sebenarnya tak menjejakkan kaki ke kawasan ini..
hampir 3tahun rasanya..

terus aku text kawan aku..
"dimana?"
"mcd" jawabnya..
ok.. mcd Prangin kat mana yek..
sipi2 je ingatan aku..
tapi aku hentam jek..
rasanya macam di tingkat 2..
yeaaa.. aku betul..

sesampainya, terus oder..
menapak di mcd hampir 2jam lebih..
sembang.. sembang dan sembang..
itu yang kami lakukan..
daripada praktikal aku..
ke pembentangan viva..
ke majlis perkahwinan kawan2..
ke blog..
ke pesta Pulau Pinang..
hinggalah ke kemajuan di Pulau Pinang

dan yang paling aku teruja sekali tentang PULAU PINANG..
kawan aku berkata 1st Avenue baru buka berdekatan KOMTAR..
waaah2.. masing2 mula menunjukkan kejakunan..
TIMES SQUARE di penang pun ada juga..
BUKIT BENDERA dan keretapi yang baru..
terasa macam baru balik dari oversea kerana tidak tahu kewujudannya..


setelah puas sembang..
mulakan operasi mengelilingi Prangin..
setelah Prangin.. KOMTAR pula..
KOMTAR sudah semakin meriah.. waaahh..
dan berjalan pula ke 1st Avenue sambil membandingkannya..
ala2 Gurney dan Quenssbay rupanya 1st Avenue ini..
tapi masih banyak kedai tak buka lagi..

setelah puas berjalan.. masing2 pulang..
dan berharap agar dapat berjumpa lagi dengan cerita2 yang lebih panas..
hahaha!!

**apakah motif 1st Avenue dibangunkan berdekatan Prangin dan KOMTAR? pi lah men jauh2.. sungguh tak paham aku..

Friday, December 17, 2010

PUPEL LIYANA GIVEAWAY

kali ini aku ditag oleh lily elisa untuk pupel liyana giveaway..


syarat2 yang mudah sahaja.. heee~

diminta untuk memberi pendapat tentang blognya..
PUPEL LIYANA: blog yang simple2 saja.. susunan widget yang teratur.. kesimpulannya sedap mata memandang..
OHH PUPEL CUTE CRAFT: blog yang simple juga.. lebih kurang sama dengan yang atas nih..

**maybe boleh buat kelainan.. sebab nampak lebih kurang saja.. tapi kalau memang ownernya nak sebegitu, tidak mengapa..

sekarang masa untuk TAG pula..
dia mintak 5 orang..
kita tengok siapa yang kena..
hehehe..






ok.. selesai..

sila ke SINI untuk maklumat lanjut..
anda juga yang tidak ditag dijemput juga.. heee~

Thursday, December 16, 2010

kontest blog terkemas..

aku ditag oleh izzanie untuk join kontest blog terkemas..

huhu.. layak ka untuk join?
tak apelah.. aku mempertaruhkan layout ini..
aiseh..
tak pa.. nanti kalau rajin, aku akan editlah..
heeee~


untuk melengkapkan lagi penyertaan.. dikehendaki untuk tag 3 orang..
dan mereka ialah:






dan untuk kamu2 yang hendak join.. silalah ke SINI untuk maklumat lanjut.. 

warna warni.. matching ka?

yeahh.. kali ini nak cakap pasal warna..
WARNA..
iyaa.. warna..
apa itu warna??
erkk.. korang buka lah kamus sendiri yek..



selalu kita lihat.. ada sesetengah yang gemarkan memakai satu sut warna..
termasuk aku.. heee~

kalau bajunya biru, tudungnya biru, kasutnya biru, beg pon biru..
kalu baju merah, tudungnya merah, kasutnya merah dan beg pon merah..
habis satu set semuanya ada..


tapi, aku tak mampulah kalau nak semuanya satu set..
selalunya tudung.. 
tudung aku jangan cakaplah..
bertimbun kot..
nak matching punya pasal..


kerongsang aku pon berset2 aku ada..
hahaha..
tapi, kadang2 aku hentam juga pakai yang warna putih..
banyak kerongsang yang dah tak boleh pakai..
kena mencari neh.. heee~



kasut pula, depends..
kebiasaannya aku pergi kuliah pakai sandal..
dan sandal hanya SATU sahaja..
tidak ada tukar ganti..

andai kata mood aku baik, aku akan pakai heels..
kalau heels, ada lah jugak koleksi aku..
warna hitam, putih, merah dan cream..
ingin mencari warna biru dan hijau..
muahhhh.. hehe..


beg pula, kalau aku rajin menggantikan barang, aku akan tukar beg..
beg aku tak banyak..
selalunya kalau tukar ikut tone..
takkanlah baju merah, beg hijau..
erkk.. 



gayanya macam aku melaram jek eh pi kuliah..
hahaha..
nasib lah..
kalau keluar pi kuliah dengan jalan2 ja yang aku pentingkan warna ni semua..
kalau keluar makan kat arked tuh..
jangan cakaplah.. huahuahua..
selalunya kalau dah malas sangat2, aku men belasah jek apa yang ada dibadan..
kalau rajin, aku akan cuba bagi match juga..
hehehe..

iyaa.. aku sangat mementingkan MATCHING itu.. harap maklum.. hehhe~

** gamabr yang dipaparkan adalah BUKAN koleksi peribadi eh.. itu adalah koleksi GOOGLE.. heee~

tag oleh putrifarez..

hari ini terasa ringn pula untuk menjawab tag oleh putrifarez..


1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang..


benda? erkk.. bagi aku duitlah.. tak ada duit mana mahu hidup weyh..


2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
oo.. baru sahaja lepas balik dari kedai.. beli pembalut hadiah.. haha! nak balut hadiah.. ;)


3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?

dimana?? erkk.. aku nak 1 di johor untuk saudara2 aku dan 1 di Penang untuk kawan2 aku.. boleh tak?


tema?? hurmm.. melayu moden.. hahaha!!


**pape hal kena bincang dengan si dia dulu.. tetttt~

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
bercinta?? semestinya cintaku hanya untukNYA.. XD

kalau bercinta sesama insan.. belum diberi peluang lagi.. huhu..

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

insya-Allah, hingga ke akhir hayat..

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?

erkk.. macam mana nak jawab neh kalau tak ada kekasih lagi.. huhu..

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
erkk.. aku tak ingat apa tajuk dia.. tapi aku beli untuk kawan aku lah.. guna duit aku.. kiranya aku yang beli lah kan.. heee~



8. Apakah nama penuh korang?

nama penuh??



Nur Aainaa Muhammad..


**jangan tanya kenapa banyak A itu.. aku tiada jawapan.. XD

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?

dua2 aku mesra.. aci tak? hehe..

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?

tak nak spesifickan sesiapa.. yang pasti kawan2 aku yang dah lama tak jumpa.. dan juga kamu yang sedang membaca.. ;)


11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?



bila duduk rumah, aku tak basuh baju.. hehe.. kalau kat hostel.. of course lah.. takkan baju tuh boleh basuh sendiri kan.. alangkah bahagianya hidup kalau macam tu.. hehe..


12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
satu dunia aku nak jelajah.. dan terutamanya Mekah dan Madinah.. :)



13. Pilih salah satu, peluk atau cium?

tak nak pilih.. nak dua2.. tamak pun tamaklah.. :P


14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?



3 ja ka??


hurmm


1. kawan baik aku di matrik yang sepraktikum dengan aku..
2. dia sekarang kat UKM..
3. dia sangat baikkkk dan sweet..


** gaya macam dah bodek pula kan.. really miss you lah.. huhu..


15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?

5 benda??



1. teddy bear aku yang besar itu..
2. handphone
3. laptop
4. mp3.. (dah rosak.. kena hantar pi repair pula)
5. gambar2 yang aku simpan.. sama ada hard copy atau pun soft copy.. XD


16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?

aiyoo..


1. lagu2 oleh siti nurhaliza.. (die hard fan lah konon.. hee~)
2. jangan menyerah - D'Massiv
3. secret - One republic
4. yang terindah- dakmie
5. two is better than one - boys like girls


** no 3,4, 5 is currently listening.. sebab aku tak tau nak hentam apa dah.. hee~


17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
4 september.. 



aku tak sambut pun.. bulan puasa.. huhu..
tapi aku berada bersama insan yang aku sayang; family aku..
hampir 3tahun birthday aku, aku bersama kawan aku.. kali terakhir ini dengan family..
rindu2..
XD

18. 5 orang blogger yang korang nk tag

secara suka hatinya aku tag mereka..

1. ashaa

2. misz myza
3. NS
4. izzanie
5. ierayahaya


any volunteer? hehe.. dipersilakan juga..

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag

erkk.. aku tidak mengenalinya secara rapat dan dunia blog penghubung kami.. hehe~ just a blogger friend..





ok.. itu sahaja soalan2nya.. kepada kawan2 yang aku dah tag.. silalah yek.. hehe.. dan kalau tak keberatan.. tinggalkan link entri tag ini untuk aku terjah.. heee~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...