Skip to main content

warna warni.. matching ka?

yeahh.. kali ini nak cakap pasal warna..
WARNA..
iyaa.. warna..
apa itu warna??
erkk.. korang buka lah kamus sendiri yek..



selalu kita lihat.. ada sesetengah yang gemarkan memakai satu sut warna..
termasuk aku.. heee~

kalau bajunya biru, tudungnya biru, kasutnya biru, beg pon biru..
kalu baju merah, tudungnya merah, kasutnya merah dan beg pon merah..
habis satu set semuanya ada..


tapi, aku tak mampulah kalau nak semuanya satu set..
selalunya tudung.. 
tudung aku jangan cakaplah..
bertimbun kot..
nak matching punya pasal..


kerongsang aku pon berset2 aku ada..
hahaha..
tapi, kadang2 aku hentam juga pakai yang warna putih..
banyak kerongsang yang dah tak boleh pakai..
kena mencari neh.. heee~



kasut pula, depends..
kebiasaannya aku pergi kuliah pakai sandal..
dan sandal hanya SATU sahaja..
tidak ada tukar ganti..

andai kata mood aku baik, aku akan pakai heels..
kalau heels, ada lah jugak koleksi aku..
warna hitam, putih, merah dan cream..
ingin mencari warna biru dan hijau..
muahhhh.. hehe..


beg pula, kalau aku rajin menggantikan barang, aku akan tukar beg..
beg aku tak banyak..
selalunya kalau tukar ikut tone..
takkanlah baju merah, beg hijau..
erkk.. 



gayanya macam aku melaram jek eh pi kuliah..
hahaha..
nasib lah..
kalau keluar pi kuliah dengan jalan2 ja yang aku pentingkan warna ni semua..
kalau keluar makan kat arked tuh..
jangan cakaplah.. huahuahua..
selalunya kalau dah malas sangat2, aku men belasah jek apa yang ada dibadan..
kalau rajin, aku akan cuba bagi match juga..
hehehe..

iyaa.. aku sangat mementingkan MATCHING itu.. harap maklum.. hehhe~

** gamabr yang dipaparkan adalah BUKAN koleksi peribadi eh.. itu adalah koleksi GOOGLE.. heee~

Comments

  1. waa..obses ngan warna biru nampak..macam lelaki ni sempoi jer..pakaian ikut suke ati sendiri jer...leceh nak matching2 ngan kaler ni..

    ReplyDelete
  2. @ chaoi

    haha.. contoh jek tuh.. hehe.. bukan barangan hak milik pon.. hehe..

    yupp.. lelaki simple jek.. tapi, ada jugak kan yang jaga penampilan.. tie mesti match dengan baju..

    XD

    ReplyDelete
  3. kaler biru....warna faveret ak tuh....xkan ang pon sama......huhuhuhu~~~

    ReplyDelete
  4. errkk.. aha.. kaler favret ku jua..
    hahaha..
    tett~

    ReplyDelete
  5. iyewwwwww... yuckkkssssssss... ko neh pape je la.. mawu match 1 bdn ke.. sempoi sudaa la..

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~