Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2010

trying to pass the hard tyme...

hurmmm.. minggu terakhir kelas nehlah banyak sangat dugaan.. ntahlah.. keja last minit?? hurmmm..

isnin baru2 neh ada presentation teknologi.. yang amazingnya, hari ahad bru nak buat.. from zero plak tuh.. dari zohor sampai lah isnin pagi..GILA!! aku hanya tido lepas subuh.. kawan aku yang lain plak kul 4 lebih dah tido.. tapi, lepas subuh deorang sambung balek keja.. groupku yang hebat.. nak dijadikan cerita, slide power point hilang gara2 laptop wat hal.. huhuhu.. kul 2 pagi.. dah nak siap dengan animation semua.. SEDIH GILA aku.. huhuhu.. salwa tolong coverkan aku.. hakikatnya, dia tengah pulun tuk siapkan lab math dia.. so, sorry salwa.. rasa bersalah gila.. huhu.. najua pon sama.. sorry.. sebab masing2 tido tak lama.. huhuhu.. MY MISTAKE...

malam isnin plak bertungkus lumus siapakan model.. dah siap awal dah.. just nak touch up.. betulkan yang mana xberapa betul.. kul 12 lebih tido.. ok lahh..

malam selasa plak, bertungkus lumus gila siapakn BI.. mencari references yang tak lengk…

Final Exam.. Just Around The Corner...

nampak gayanya, hanya tinggal SEMINGGU sahaja lagi kuliah.. lepas tuh, REVISION WEEK.. lepas tuh, 3minggu untuk bertarung dengan kertas2 peperiksaan..

tak sangka, begitu cepat sekali masa berlalu.. rasanya macam baru saja lepas masuk semester baru.. tengok2 dah nak periksa..

azam baru pada awal semester pon rasanya hanya tinggal azam sahaja.. disebabkan kejar due assignment yang berlambaklah, aku terlupa sangat-sangat pada azam awal semester.. jadual periksa dah keluar, barulah nak mencari semula azam yang telah hilang itu.. aku harap, masih ada masa lagi.. huhu.. takut sangat-sangat.. azam untuk DEAN LIST.. sama ada aku harus lupakan atau usahakannya..

apa-apa pon, aku tau aku tak boleh menyerah awal2 kan kan kan.. tapi, tuhlah....... payah untuk ditafsir dengan kata-kata.. dan harapnya revision week neh taklah setension revision week yang lepas.. ;)

jadual periksa nantlah ek aku boh.. malas nak pi salin.. hehehe

sehari yang memenatkan...

yeahh.. hari jumaat yang lepas, aku telah pi bercuti.. bercutilah sangat.. haha!.. trip ke gunung lumut, kluang.. melepaskan penat setelah seminggu bertungkus lumus dengan 3 assignment..

kira-kira pukul 9.00 pagi, maka berlepaslah kami ke sana.. cewahh.. aku, najua, dayah, shery, seha, aida, safia, salwa dengan nurin.. bersamaan dengan 2buah keta kancil.. ftempat yang dituju: rumah salwa.. kami dah tempah makanan dengan mak dia.. and family mak dia pon ikut sama.. kira-kira pukul 11.00 sampailah kat rumah salwa.. masing2 tukar pakaian dan makanan semua disumbat dalam bonet..

perjalanan yang agak jauhlah jugak dari rumah dia.. rasanya mengambil masa hampir 30minit kot.. agak ulu jugak tempatnya.. kira-kira pukul 12.00 tengahari, tibalah kami disana.. yeahhh sangat seronok rasanya tengok air.. (macam tak pernah tengok air plak ehh..) setelah punggah segala barang yang ada, kami pon makan nasi dulu.. almaklumlah, lapar gila.. bila perut pon dah terisi, apa lagi terjun air gunung lah.. he…