Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

status ku..

Assalammualaikum..
status terkini.. setelah 2 minggu kuliah.. huhu..
alhamdulillah jadual yang agak flesibel.. dan hari jumaat tak ada kelas.. maknanya cuti tiga hari..
tentang subjek yang perlu direpeat.. insya-allah dan harapnya dapat join pada semester hadapan.. terlalu banyak karenah untuk merepeatnya pada semester ini..
alhamdulillah telah selesai dengan program bersama tahun satu.. di segamat.. semuanya berjalan lancar..
insya-Allah program kedua menyusul pada minggu hadapan.. harapnya semua gerakerja berjalan lancar..
assignment2 telah pon selamat diterima..  huhu.. dan bilanya nak buat semua tuh.. hehe.. insya-Allah ada masa untuk siapkannya..
sekian saja untuk kali neh.. adeh.. tak sempat nak update betul2.. insya-Allah nanti ada masa akan diupdate..

am i too much??

am i too much?? to have both of you..
nothing much i'm expect from both of you.. just be there when i needed..
and just be yourself.. because its yourself that make me want both of you..
i'm not afford to lose both of you.. because i love both of you so much..

perlu ka aku berperasaan sebegitu??

Assalammualaikum..
tak pasti aku perlu ka ada perasaan ini.. bila masanya ada pon aku tak pasti.. dan apa yang aku tahu perasaan itu telah lama ada.. sejak hari itu lagi.. dan semakin hari semakin kuat perasaan itu.. dan bukannya semakin berkurang dan menghilang..
aku dah cuba melawan.. tapi aku tewas.. maaf.. aku tiada kekuatan lagi..
aku tau aku tak sepatutnya ada perasaan ini.. tapi aku gagal mengawalnya.. perasaan itu telah menguasai sepenuhnya..
dan kini.. aku tidak pasti apa yang perlu aku lakukan.. aku tak tahu.. apa buntu..
maaf.. aku tidak sepatutnya berperasaan begini kan.. maaf.. kerana terlalu menyayangi kamu.. biarlah aku sendirian sahaja..
~schedule post~

kem FYE..

Assalammualaikum..
ketika entry ini dipublish.. aku kini berada di Segamat.. kenapa yek..
untuk tiga hari ini.. jumaat, sabtu dan ahad.. semua pelajar tahun satu Fakulti Pendidikan UTM.. diwajibkan menyertai kem FYE..
maka.. aku pon tergolonglah.. hahaha..
mintak2 program ini akan berjalan dengan lancarnya.. yang akan berlangsung di 2 tempat.. gunung pulai dan segamat..
yeah.. all the best tuk team fasilitator FYE'11 FP.. huhuhu..
oklah.. tak habis mengemas lagi.. muahahaha..

update tanpa motif..

Assalammualaikum..
disaat ini jam menunjukkan 1.13 pagi.. sedang bermalasan untuk mengemas barang ke kem pagi nanti..
nak melepaskan rindu dengan update sekejap.. nanti 3 hari tak jumpa.. RINDU..
sebenarnya tak tahu motif update blog.. hanya sekadar ingin mengupdate tanpa motif.. boleh kah macam itu.. huhu..
sebenarnya nak perkatakan sesuatu..
tapi tak pasti bagaimana cara yang terbaik..
mungkin ini bukan tempat yang sesuai..

perubahan psz..

Assalammualaikum..
sekarang neh aku berada di psz.. mengisi masa lapang.. haha..
owhh ya.. psz tuh..   perpustakaan sultanah zanariah.. library utm..
makin canggih plak psz neh.. PC yang digunakan pula semakin canggih.. terkial2 pula aku nak guna.. PC nya yang tiada CPU.. meraba2 sebentar aku mencari nak masukkan USB.. dah tuh tak detect pula.. rupa2nya ada instructionnya.. adeh.. satu hal plak aku nak mentafsirkannya..
keyboard PC neh pon lain.. asyik tersalah taip ja.. penat ahhh.. dah tak mampu nak taip entry panjang2..
tuh sahaja yang aku nak bisingkan pasal psz neh.. hahaha.. tak tahulah kalau ada perubahan yang lain lagi.. huhuhu..

dugaan di minggu pertama kuliah..

Assalammualaikum..
seperti apa yang aku kata di last entry.. aku sememangnya sedang diduga..
siapalah yang nak repeat paper.. nau'zubillahiminzalik..
tapi apa daya aku.. ada satu paper yang aku kena repeat..
sabarlah hati.. tabahlah hati..
untuk itu pada minggu pertama aku perlu selesaikan urusan mendaftar subjek ini.. apa yang mendukacita ialah satu jam kelas tersebut clash dengan jadual sedia ada.. lalu aku menyuarakan hasrat aku kepada pensyarah tersebut.. menukar hari kelas berkenaan.. hanya 1 jam saja pintaku..
sangat sedih apabila pensyarah tidak sudi memberi kerjasama.. dibangkangnya dengan alasan dia hanya mengikut apa yang telah diberikan oleh fakulti.. bahkan menyusahkan yang lain apabila menukar nanti.. aku menggagahkan diri mengatakan status subjek tersebut adalah UM.. iaitu wajib ulang.. dan status aku sebagai pelajar tahun akhir.. tidak diendahkannya.. beliau masih tetap dengan keputusannya..
saat itu juga mata aku bergenang.. tak banyak yang aku pinta.. itu satu sa…

serabut nyaa.....

Assalammualaikum...
mood : serabut.........
iyaa.. sememangnya aku tengah serabut.. nak naik semester neh aku serabut pula.. banyak hal yang perlu aku settlekan rupanya..
tolak sebentar hal persatuan..
serabut rasanya bila kena repeat paper.. serabut rasanya bila kena jumpa dekan mintak tambah kredit.. serabut rasanya bila jadual clash dengan subjek yang nak direpeat.. serabut rasanya bila nak mengejar PA..
dan bertambah serabut bila banyak barang masih di stor.. dan serabut bila tak tahu barang nya nak ambil bila..
takkan nak nangis pula hilangkan serabut.. huhu.. mana kawan-kawan rapat saya?????? hurmmmmmm~

rindunyaa....

Assalammualaikum..
dah lama rupanya aku tak menjenguk blog kesayangan.. huhu..
almaklumlah sibuk dengan raya.. lepas tuh sibuk pula dengan nak naik semester lagi..
alhamdulillah.. aku sudah berada di UTM.. bilik yang dapat pon ok.. jauh tuh.. biasalah..
macam awal pula kan aku sampai.. hehe.. ada sedikit urusan perlu diselesaikan.. tak pelah.. hujung minggu ni yang lain baliklah.. tak adalah kesunyian dah.. heee..
ok lah.. itu saja update terkini..