Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

kisah 'duhai teman sejatiku'

Assalammualaikum..
duhai teman sejatiku.. buku hasil nukilan fatimah syarha..
buku ini sebenarnya mengandungi puisi yang ditujukan khas buat teman sejati..


well.. what to say.. puisi nya yang sangat penuh dengan pengharapan serta kasih sayang.. memang tersentuh dan juga rasa sedikit tersentap dengan pengharapan yang tinggi.. but... its worth untuk kita terus bermujahadah bersama..

************************
Duhai teman sejatiku..
Aku ingin persahabatan indah ini..
Bisa menjadi syafaat di Mahkamah Mahsyar nanti..
Ketika semua umat manusia gusar mencari perlindungan..
Allah menyeru tujuh golongan..
Antaranya dua pemuda yang saling berkasih sayang kerana Allah..
begitu juga sabda junjungan..

Ya Allah, tatkala bahang Mashyar Mu menjilat tubuh..
Izinkan kami sama-sama berteduh..
Tatkala mizanMu teliti mengira..
Beratkan neracanya atas setiap jasa..
Naungi kami di sana..
Berkat kasih keranaMu semata..
Andai kulayak ke syurga..
Kupinta dia bersama......
************************* and for that.. I specially w…

graduation episode 6~ final

Assalammualaikum..
I really having fun with my graduation day.. its not I'm really excited to received the album.. but the day I spent together with my friends.. very meaningful..


and I really grateful to them that had coming for my big day.. and all the flowers and gifts..






thanks a lot.. may Allah bless all of you..


well... thanks again for everyone..
^_^

ice skating day

Assalammualaikum...
a few months ago.. errr.. tak adalah a few months sangat..
aku berpeluang ber'ice skating' yeahhhh.....
sempena lawatan sosial aku ke KL tempoh hari.. kawan aku bawa aku ke sunway pyramid.. tujuan utama adalah untuk ber 'ice skating'.. walaupun hakikatnya ni adalah first time aku..
pada hari kejadian.. mulanya nampak macam ada sesuatu berlaku di tempat kejadian.. rupa-rupanya ada proposal ceremony.. aiseh proposal ceremony.. well ada someone ni propose married.. fuhhh.. kelassss gitewww.. (tapi kalau aku jadi awek tu mesti dah expect.. so tak surprise kot.. haha.. suka2 ja..)
and bila ceremony tuh dah tamat.. kami pon menuju ke tempat kejadian.. tengok2 tiket.. tak payah lah nak berkira sangat.. kalau berkira memang tak dapat lah... harga tiketnya... tengoklah bawah ni... kalau boleh bawa lah glove dan socks.. jimat siket..

and frankly speaking.. aku sebenarnya takut nak melangkah masuk kat tempat kejadian.. dah siap pakai kasut.. secara logiknya.. …