Tuesday, February 5, 2013

kisah 'duhai teman sejatiku'

Assalammualaikum..

duhai teman sejatiku..
buku hasil nukilan fatimah syarha..

buku ini sebenarnya mengandungi puisi yang ditujukan khas buat teman sejati..


well.. what to say..
puisi nya yang sangat penuh dengan pengharapan serta kasih sayang..
memang tersentuh dan juga rasa sedikit tersentap dengan pengharapan yang tinggi..
but... its worth untuk kita terus bermujahadah bersama..

************************
Duhai teman sejatiku..
Aku ingin persahabatan indah ini..
Bisa menjadi syafaat di Mahkamah Mahsyar nanti..
Ketika semua umat manusia gusar mencari perlindungan..
Allah menyeru tujuh golongan..
Antaranya dua pemuda yang saling berkasih sayang kerana Allah..
begitu juga sabda junjungan..

Ya Allah, tatkala bahang Mashyar Mu menjilat tubuh..
Izinkan kami sama-sama berteduh..
Tatkala mizanMu teliti mengira..
Beratkan neracanya atas setiap jasa..
Naungi kami di sana..
Berkat kasih keranaMu semata..
Andai kulayak ke syurga..
Kupinta dia bersama......
*************************
and for that..
I specially want to present this book to my BFF as their birthday present..
and guess what..
I actually had one that presented by my BFF..
sooooo coincidence...
well... thank you soooo much~
and all of them had received too..

hopefully they feel honored with that book..
^_^

Saturday, February 2, 2013

graduation episode 6~ final

Assalammualaikum..

I really having fun with my graduation day..
its not I'm really excited to received the album..
but the day I spent together with my friends..
very meaningful..

thanks for your time

and I really grateful to them that had coming for my big day..
and all the flowers and gifts..

all the gift that I accepted on that day

blue roses from my family

cute lil bear from my cousin

her congratulation card
flower from PMP's family

their card
pre-grad gift from by bestie

thanks a lot..
may Allah bless all of you..

family studio pic

pic dalam dewan
well... thanks again for everyone..
^_^

Friday, February 1, 2013

ice skating day

Assalammualaikum...

a few months ago..
errr.. tak adalah a few months sangat..

aku berpeluang ber'ice skating'
yeahhhh.....

sempena lawatan sosial aku ke KL tempoh hari..
kawan aku bawa aku ke sunway pyramid..
tujuan utama adalah untuk ber 'ice skating'..
walaupun hakikatnya ni adalah first time aku..

pada hari kejadian..
mulanya nampak macam ada sesuatu berlaku di tempat kejadian..
rupa-rupanya ada proposal ceremony..
aiseh proposal ceremony..
well ada someone ni propose married..
fuhhh.. kelassss gitewww..
(tapi kalau aku jadi awek tu mesti dah expect.. so tak surprise kot.. haha.. suka2 ja..)

and bila ceremony tuh dah tamat..
kami pon menuju ke tempat kejadian..
tengok2 tiket..
tak payah lah nak berkira sangat..
kalau berkira memang tak dapat lah...
harga tiketnya... tengoklah bawah ni...
kalau boleh bawa lah glove dan socks..
jimat siket..

ehsan  http://www.sunwaypyramidice.com/publicSkating.asp

and frankly speaking..
aku sebenarnya takut nak melangkah masuk kat tempat kejadian..
dah siap pakai kasut..
secara logiknya.. ice itu licin..
so... aku takut jatuh ja..

and.. bila dah dua tiga round..
boleh lah nak skate siket2..
but still skate tepi2..
as precaution step.. muahaha..
iyelah.. kalau jatuh tu basah beb....
and of course jatuh tu sakit.. haha..

and if im given a chance to skate anymore..
i dont mind.. as long as there is someone to support me..
hahahaha..
penat kaki aku skate..
dengan menahan beban berat badan untuk seimbangkan badan..
dan bila terasa nak jatuh mula mencari kelibat orang lain untuk berpaut.. ish3

anyway..
enjoy it very much.. ^_^


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...