Sunday, April 28, 2013

somehow I really miss those moments

Assalammualaikum....

somehow..
I really miss those moments..

moments when I do not need to think about others..
except STUDY..

moments when I really busy..
in a day..
in a week..

moments when I woke up..
everything need to be scheduled..
things need to be settle..

moments that I gather with my friends..
and talking about anything, everything..
and laugh happily..

moments when I spent most of my day..
with my friends..
even just doing assignments..

moments that if I bored..
I just need to talk a walk to others room..
and disturbing them..

moments when I spent the day..
hanging out with my girlfriends..

moments when I can talk lively with them..

moments that in my life..
there are others too..

seriously...
I miss those moments..
T_T


Sunday, April 21, 2013

senarai penuh calon PRU 13

Assalammualaikum..

pada hari sabtu (20 april) yang lepas..
telah berlangsung hari penamaan calon..
di mana calon2 yang hendak bertanding menyerahkan borang yang telah diisi..

dan dengan itu..
telah termeterai lah calon-calon yang akan bertanding..

ke SINI lah yek untuk melihat calon yang akan bertanding..
mengikut parlimen atau DUN bagi negeri masing2..

so... 
tengok jangan tak tengok..
hehehe..

Friday, April 19, 2013

fenomene gyiomi pula

Assalammualaikum..

sekarang ni fenomena GYIOMI..
lepas gangam style..
fenomena ni pula..
adoi..
cepat betul pengaruh k-pop ni.. huhuhu..

tu pon mula2..
terpinga2 amenda lah gyiomi ni..
setelah dikaji selidik..
sejenis lagu plus mimik muka yg bajet comel.. opsss..
saya hanya boleh clarify lagu tu ja comel..

okay..
untuk maklum lanjut..
sila lah layari you tube..
tu ja yang nak dibebelkan.. heeee

Wednesday, April 17, 2013

dua letupan maraton boston

Assalammualaikum..

sebenarnya baru saja tau pasal letupan bom di maraton di Boston..
kira tak terlambat lah juga eh..
haha..
tu pon sebab perasan hasgtag twitter #prayforboston
jadi saya pon gugel2 lah..
itu pasal baru tau..
hihi..

letupan bom di maraton Boston..
berlaku pada Isnin (15 April) yang lepas..

sebelum itu..
Boston adalah ibu negeri bagi Massachusetts Amerika Syarikat..
Maraton Boston adalah acara tahunan yang diadakan sempena Hari Patriot iaitu hari memperingati pertempuran pertama Revolusi Amerika pada 1775..
kira-kira 23,000 orang menyertai acara larian tersebut..
namun hanya 17,000 orang berjaya menamatkan larian..

dua letupan bom yang berlaku secara hampir serentak..
telah menyebabkan tiga orang maut dan hampir 140 tercedera..
jarak dua letupan bom adalah kira-kira 91.4 meter..
yang juga mengakibatkan cermin tingkap bangunan pecah..
dan dua bom yang belum meletup telah ditemui berhampiran garisan penamat..

sekian saja berita terkini.. hoho..

yang pasti peristiwa ini telah menarik perhatian umum dunia..

Sunday, April 14, 2013

pilihanraya oh pilihanraya..

Assalammualaikum..

seperti mana semua sedia maklum..
3 April yang lepas..
parlimen telah dibubarkan.. 
dan tarikh untuk mengundi juga telah ditetapkan pada 5 Mei..

so, yang mana dah daftar undi..
jangan lupa mengundi yek..
undi anda sangat bermakna.. aisehhh..

anyway..
bagi para pengundi..
semakan daftar pemilih untuk tahu tempat dan saluran mengundi..
boleh dibuat di laman web SPR..
ataupun klik saja kat SINI..

dan boleh juga check guna SMS..
taip SPR<jarak>SEMAK<jarak> no kad pengenalan dan hantar ke 15888
ATAUPUN
SPR<jarak>no kad pengenalan dan hantar ke
29292 bagi pengguna celcom
33080 dan 22789 bagi pengguna maxis
33080 bagi pengguna digi

dan berikut adalah tarikh penting yang melibatkan PRU-13
tarikh notis pilihanraya : 12 April (Jumaat)
tarikh penamaan calon : 20 April (Sabtu)

tarikh mengundi awal : 30 April (Selasa)
tarik mengundi : 5 Mei (Ahad)


sudahkah semak tempat dan saluran mengundi?
(rilek lah awal lagi.. hihi..)
yang pasti jangan lupa semak sebelum keluar mengundi..

ni saya punya... lalala..

sumber.. portal pru13


Saturday, April 6, 2013

book review :: di mana Dia dihatiku

Assalammualaikum..

kali ini saya nak berkongsi tentang sebuah buku yang sempat saya habiskan di tanah suci..
di mana Dia dihatiku..
oleh pahrol mohd juoi..

bagi saya..
agak berat sedikit..
sebab menyingkap tentang diri kita..
sangat elok untuk bermuhasabah diri..
mungkin ini pertama kali saya membaca buku yang sebegini..

apa2 pon..
buku ini bagus..
sehinggakan kadang2 saya rasa macam ditembak.. huhu..

" memberi akan lebih gembira daripada menerima 
dengan syarat kita memberi dengan kasih sayang. 
Tanpa kasih sayang, kita tidak akan gembira dengan memberi.
Justeru, awas... 
sekiranya kita memberi tetapi tidak gembira lagi..
bererti kasih sayang dalam diri telah terjejas"

insyaAllah jika diberi kesempatan..
ingin mengulangya lagi..


Friday, April 5, 2013

I am home...

Assalammualaikum..

dah beberapa hari baru nak menaip..
haishhh..
ni lah masalahnya bila malas menguasai..

alhamdulillah..
saya selamat tiba semula di Penang..
selama hampir 10 hari saya meninggalkan Penang dan tanah air..

alhamdulillah..
perjalanan dipermudah kan Nya di sana..
satu kenangan yang entah bagaimana nak ditafsirkan..
apapon.. syukran to my mom..
yang sudi mensupportkan saya..
kalau tak jenuh lah nak tunggu mahram yang bawa kan..

percutian di Tanah Suci..
madinah dan mekah..
dan InsyaAllah juga bukan sebarang percutian..
percutian yang disertai dengan penyucian jiwa..
tak tergambar perasaan apabila menjejakkan kaki di dua tanah haram..
subhanallah.. alhamdulillah..
lagi tak tergambar perasaan apabila Kaabah berada di depan mata..
sebak sungguh..

terima kasih juga kepada krew Saudi Arabia Airlines..
yang menerbangkan kami sekeluarga..
dan kepada Tabung Haji Travel & Tours..
di atas pakej umrah anda..


diizinkanNya..
InsyaAllah akan bertemu lagi..

full episode akan dipublish ikut suka hati tuan dia bila dia rajin.. haha..

btw.. dikesempatan ini..
takziah ke atas sahabat saya..
yang telah kehilangan ibunya..
sungguh saya mendapat berita di malam hari ketibaan di Penang..
menguatkan hati dan badan menziarah nya di hari kemudian hari ketika diri masih jetlag..
Innalillahi wa innalihirajiun..
daripadaNya kita datang.. kepadaNya juga kita kembali..
apa2 pun saya telah spend days dengan beliau..
dan saya tahu sahabat saya seorang yang tabah.. ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...