Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

episode USS singapore

Assalammulaikum..
here we go..
7.20 pagi.. kami tiba di tune hotel.. bertemu dengan si dia agen.. setelah selesai urusan.. kami diserahkan tiket dan borang masuk singapore..
tepat 7.30 pagi.. kami bertolak ke singapore.. singapore, here we come..
perjalanan agak mengantukkan... hoi.. 2 jam sangkut nak masuk ke singapore.. gara2 jem di imigresen.. haii.. macam manalah mereka yang kerja pagi2 dan nak masuk singapore.. boleh tensen rasanya..
lebih kurang 10.30 pagi.. kami tiba di tempat yang dituju.. bas hanya drop saja di tempat bus stop.. dan pandai2 lah nak ke USS tu.. alaa.. naik esklator saja.. dan ternampak lah ini...

waaa.. hati dah meronta2 nak masuk.. disebabkan kami dah ada tiket.. jadi tak perlu lah beratur..
pasal tiket.. kalau nak murah.. pergi harga biasa.. kalau weekend harganya lain.. jangan tanya aku berapa harga tiket masuk.. hahaha.. sebab dah dikira dalam pakej.. dan kalau rasa kaya gila dan malas nak beratur untuk main kat dalam.. bolehlah beli tiket ekpress.. aci p…

pre episode USS singapore

Assalammualaikum..
disebabkan ada permintaan.. jadi aku terpaksa dahulukan entri ini..
2 minggu aku spent time di JB.. dah alang2 kumpul dengan kawan2.. tiba2 muncul plan gempak.. lawatan sosial ke USS singapore.. hahaha..
iyelah.. sorang kawan aku bagitau yang dia baru balek dari USS.. so, apa lagi.. terasa macam nak p jugakkkkkk...
memula plan macam main2 ja.. hahaha.. iyalah.. dengan memasing tak ada pasportnya.. aku plak tak bawa..
aku mengambil langkah berjaga2.. memesan supaya mak aku bawa pasport.. kebetulan memang mak aku akan ke JB.. mana tau tiba2 ter ON plak plannya kan..
then bila masing2 mengisukan keseriusan.. maka..  setelah masing2 mendapat approval.. maka.. keputusan dicapai.. USS singapore... here we come!!!
first of all.. survey hari.. dan kami berempat pergi under trip luar.. under odyssey.. tapi disebabkan kami ambil under agen.. maka RM 199 termasuk tiket ke USS dan transport.. naik di tune hotel, danga bay..
boleh ja sebenarnya kalau nak thrill.. pergi redah se…

teaser graduation day

Assalammualaikum....
its been a long time I hadn't updated my blog.. well...
first of all.. for the comeback..
teaser.. 49th convocation ceremony, UTM 4th session 14 october 2012.. (its kinda late.. haha.. do I care..)




insyaAllah will updated more and more about it.. looking forward for it..