Skip to main content

pre episode USS singapore

Assalammualaikum..

disebabkan ada permintaan..
jadi aku terpaksa dahulukan entri ini..

2 minggu aku spent time di JB..
dah alang2 kumpul dengan kawan2..
tiba2 muncul plan gempak..
lawatan sosial ke USS singapore..
hahaha..

iyelah.. sorang kawan aku bagitau yang dia baru balek dari USS..
so, apa lagi..
terasa macam nak p jugakkkkkk...

memula plan macam main2 ja..
hahaha..
iyalah.. dengan memasing tak ada pasportnya..
aku plak tak bawa..

aku mengambil langkah berjaga2..
memesan supaya mak aku bawa pasport..
kebetulan memang mak aku akan ke JB..
mana tau tiba2 ter ON plak plannya kan..

then bila masing2 mengisukan keseriusan..
maka.. 
setelah masing2 mendapat approval..
maka.. keputusan dicapai..
USS singapore... here we come!!!

first of all.. survey hari..
dan kami berempat pergi under trip luar..
under odyssey..
tapi disebabkan kami ambil under agen..
maka RM 199 termasuk tiket ke USS dan transport..
naik di tune hotel, danga bay..

boleh ja sebenarnya kalau nak thrill..
pergi redah sendiri masuk singapore..
dan cari bas ke USS..
tapi.. disebabkan ada kemudahan..
dan malas nak peningkan kepala..
maka, kami ambil ja under trip tu..
mungkin kalau direct ke agensi tu boleh dapat murah sikit kot..

hari selasa..
selesaikan urusan pasport..
disebabkan aku dah pernah buat..
jadi, at least tau lah a few things that need to prepare..
pejabat imigresen kulaijaya..
seriously.. tak ramai orang..
dan dalam sejam dah dapat..
RM 100 untuk 2 tahun..
(arghhh.. aku dulu jenuh kot.. nak tunggu pon dua jam)


dan bila dah selesai urusan pasport..
kami mengKONFIRMkan trip dengan agen tersebut..
maka trip tersebut pada keesokan harinya..
hoooyeahhh...

nak tau best tak?
tunggu update seterusnya.. muahaha..

teaser....

Comments

  1. wah best nyer.... fiq rindu nk pegi USS lagi...

    ReplyDelete
  2. mohon jgn buat byk part sgt..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbanyaklah.. sikit ja.. haha.. hoi, hg pkai acc mna plak ni..

      Delete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~