Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

review novel : Kelabu [Fixi]

Assalammualaikum...
baru saja selesai dengan kelabu oleh nadia khan.. publisher; Fixi.. pinjam dari seorang kawan..
aishh.. rajin plak aku baca kan.. well.. sejak menganggur ni.. banyak buku yang aku perlu habiskan baca.. dah beli.. tak kan tak mau baca plak.. aishhh..
okay.. berbalik tentang Kelabu..
penceritaan yang normal di awal bab.. tentang Amir.. seorang freelance photographer.. mempunyai sahabat baik, shah.. putus cinta dengan seorang awek, Suhani.. dan berkenalan dan jatuh cinta pada seorang awek yang lain, Jun..

di pertengahan cerita ditwistkan.. dengan siapa sebenar Amir.. fuhhh.. gila punya twist.. nak tau apa dia.. pi baca sendiri..
ending yang aku kurang suka.. hahha..
dalam novel ni.. aku suka watak shah.. seorang kawan.. yang sanggup susah senang bersama Amir.. walaupun hakikatnya dia sedar siapa Amir.. dan berharap agar Amir sedar dengan realiti yang sebenar.. salute ahhh shah.... hehe..

wordless wednesday #10

Assalammualaikum

i'm very very happy with this old + new purse.. why? old because its the one that I lost it.. new because I got the new one and same as before.. hoyeahhhhhh!!! thanks to dia.. hehehehe~

review : The Hobbit; an unexpected journey

Assalammualaikum..
setelah sekian lama tak menjejakkan kaki kat panggung wayang.. maka dengan sekian kalinya juga aku tengok wayang.. THE HOBBIT : an unexpected journey.. (memang unexpected journey sungguh) di sunway carnival seberang jaya.. 3D..  (sebab nak tnggu yang biasa punya lambat.. so, balun p lah 3D pon) durasi masa : 3 JAM... gila weyhhh.. pecah rekod wayang yang pernah aku tengok..
well...... sebenarnya dari most apa yang tau.. cerita ni agak best.. tapi.... tapi.... dan tapi.. aku tak tahu mana slacknya.. aku rasa bosan yang amat sangat.. hampir2 ja aku layan mata aku yang mengantuk..

cerita tentang seorang hobbit.. (sila jangan tanya apa itu hobbit.. sebab aku sendiri tak tahu) seorang hobbit mengembara bersama seorang magician dan dwarfs.. pengembaraan ni sebenarnya nak menuntut tempat tinggal dwarfs yang telah dirampas kuasa.. so, dalam siri kali ni banyak tunjuk penggembaraan nak ke gunung dwarfs ni.. kemudian.... sambung di siri lain.. muahaha..
setelah membuat penyelid…

annoying thing #7

Assalammualaikum..
dah lama sebenarnya aku tak update siri annoying ni.. hehee..
kali ni.. benda yang aku rasa annoying sangat bila ada orang memecah masuk privacy aku.. dengan mengshare gambar yang aku post ke wall sendiri.. hmm.. kalau gambar tu ada kaitan dengan dia.. aku boleh lah juga accept.. tapi.. itu tak ada kaitan langsung pon.. huhuhu..
perlu ka nak kecoh sangat.. adeh.. tak paham aku..

selamat ulangtahun....

Assalammualaikum..
ermmm.. how should i say it..

may Allah bless in whatever you do.. may happiness be along with you.. may you more strong enough in this life.. may you can achieve what you want.. may your wishes come true.. AND.. may this year bring a light in your life..
thanks for born on this date.. cause.. i got a chance to know you.. and be a friend of you..
be a good girl.. good in all the way.. my prayer always with be you..
" SITI SALWA BINTI ALIAS" bff forever

**alhamdulillah.. with the life HE gives.. never let it go to waste.. our life time is too precious..**
uhibukki fillah... abadan abada~




wordless Wednesday #9

Assalammualaikum....
dah lama tak buat wordless wednesday.. heeee...
my first pay slip.. biarlah orang nak kata aku perak ka jakun ka.. huhu..
terkantoi plak aku keja kat mana.. 

jumlah kerugian..

Assalammualaikum..
malas dah nak up dalam english.. huhuhu.. rasa macam suck ja..
tapi rasa macam pelik ja up dalam bm.. huhu.. biaq pi lah..
okay then.. aku nak jumlah kan kerugian yang aku alami.. ohh ya.. bukan mengharap kan simpati atau ehsan.. just as a pre-caution step tuk semua orang.. so that tak buat benda tu.. tapi kalau benda dah jadi.. nak buat camna kan.. bukannya kita sendiri nak hilang kan dia.. betul tak.. huhu..
kerugian pertama.. duit dalam purse.. almost 350 (sebab baru lepas cucuk) harga purse... 15 kot (actually purse yang aku suka dan sayang)
kerugian kedua.. denda mykad.. 110 denda lesen.. 20 buat gambar pasport baru.. 13 denda bank cimb.. 12.. denda bank bsn.. 12 (deduct dari akaun) denda bank rhb.. XX (sebab mengada sangat tak bagi aku buat)
so.. kerugian pertama... 365 kerugian kedua.. 167
kerugian pertama + kerugian kedua = 532 jumlah kerugian = hampir sebulan gaji
ouchhh.. tak nak hilang dah.. tapi bukannya aku sengaja bagi hilang.. sob3~

the unsorted feelings..

Assalammualaikum..
hmmm.. how I want to put in word eh.. I just read my friend's tweet.. and it make me remember that her wedding is just around the corner..
and I remember the conversation between my friend and I. she spilling how she feel when her close friend tell that she is getting married.. it just unsorted feelings.. 
and actually we also close enough.. she also said to me.. when its my turn.. make it easier for her.. well.. I know what she mean and feel..
and frankly speaking.. I said to her.. could you let me married first.. hahaha.. and yeah.. she also admit that she also want to married first.. but.. we both don't know.. when the time comes..
so, no matter what.. when the times come.. one of us.. will need to go through it..
its not the we could not accept it.. but the life after that.. the changes..
when usually you can text or call for anytime.. but after that.. you need to look for appropriate time..
when usually she will always looking for you whenever there is …

kalau purse hilang...

Assalammualaikum..
recently something bad had happened.. hmmmmm......
actually what happened? hehehe.. I lost my purse.. which all my important document lost too.. cause it contains IC, license, atm card and also some money..
hmmmm..
so what to do when the purse/wallet missing....
first of all.. block all ATM card that we have.. just call the customer care line.. and they will block the usage.. cause some ATM card can be used as debit card..
second thing.. report police.. actually this depends on how we lost the purse.. if it is snatched by others.. the report police is very important to retrieve the IC.. but if lost by our own careless..
then it doesn't matter want to do or not..
third thing.. make IC as soon as you can.. at nearest jabatan pendaftaran negara.. and if you had been snatched and you have the report police.. you just need to pay RM 10 for the processing fee.. but if you lost because of careless.. you need to pay fine RM 100 for the first lost and RM 10 for the proces…

6 mission in a half day

Assalammualaikum..
I'll stop for a while my graduation episodes.. I'll continue later when I don't have anything to update.. heee..
yesterday.. I have 6 missions that need to settle down by noon.. cause I need to clock in to work by 2.15 pm.. I take that chance to settle everything that really important..
actually.. something had happened a few days ago.. I lost all important document.. therefore, I need to recover all those document..
its monday.. early in the morning.. the first spot.. and the first mission

jabatan pendaftaran negara.. located at sungai ara.. actually I already arrived early.. but I dont have enough money to paid the fine.. kui3 so I need to go back to my father and lend him some more..
second mission

next... I went to RHB bank.. located at bayan baru to retrieve my atm card.. and guess what.. mission failed.. cause they need me to have the REAL identification card.. okay.. I need to KIV this matter
third mission take a passport photo.. and its needed for…

graduation episode 1

Assalammualaikum..
in the previous post.. I had said that I would like to up about graduation episodes.. and this time I would like to share the graduation moment..
as in the teaser graduation post.. my graduation day is on Sunday (14th october) but on 7th October I already depart to Johor.. well.. having some fun there.. heee..
as soon as I arrived on the morning 8th October.. my friend and I rashly went to UTM to pick up the graduation attire.. I spent two nights at my friend's house before we come back to JB again..
graduation moments starts on 10th October.. as we all had already planned that we stayed at nearest hotel.. so that we could spent time together..
after settle check in hotel on the 10th October.. my friend and I went to pesta konvokesyen.. accidentally it is the opening ceremony.. and guess what my favorite artist also there.. and that really make me wanna go.. heeee~
we try to go as soon as we can.. so that we can get the front seat.. yes.. we did get the front s…

kisah lagu #3

Assalammualaikum..
Mood up lagu.. next lagu by wali.. doaku untukmu sayang.. lirik dia.. perghhh.. meruntun jiwa..

Kau mau aku apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti Walau harus aku terlelap dan letih Ini demi kamu sayang


Aku tak akan berhenti Menemani dan menyayangimu Hingga matahari tak terbit lagi Bahkan bila aku mati Ku kan berdoa pada Ilahi Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku Tuhan tolong aku, tolong jaga dia Tuhan aku sayang dia


pintaku bukan hanya kekal di dunia.. tapi hingga ke syurga.. untuk itu.. bear with everythings that come up.. insyaAllah we will not be separated.. and everything happened on HIS will..