Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2009

sem baru sudah bermula..

sudah hampir 2minggu klas mula.. yg bestny, jumaat 2 kali cuti.. muahaha.. dan rasa seronok dapat balek UTM.. (hipokrit gila.. haha) xlah, sebab dapat lah gak spend masa dengan kawan.. dari dok kat rumah nganga depan komputer ja kan.. haha.. and plg mnyakitkan hati ialah wifi.. oh wifi tlglah elok balek.. neh pon ak on9 kat libarary..huhu.. anyway, sem neh nak kata berat, xlah gak.. tapi aku rasa, beratlah gak.. haha.. iyelah, next sem dah nak p praktikal.. so, moto sem neh.. PREPARATION FOR THE PRACTICAL.. even tough 16 kredit jek, tapi subjek nya boleh tahan lah.. jadual klas pon, quite free.. best sikit.. dan yang bestnya petang rabu aku dah bebas..before neh struggle amik koq.. and now.. lehlah melepak p tengok wayang ka.. haha.. 5ringgit ja kan.. hehe..

subjek2 yang aku kena amik sem neh..

mula2 sekali, pengajaran mikro.. aku xstart lgi klas neh.. mana xnya, klas neh hari jumaat.. jumaat plak asyik cuti.. hehe.. dalam subjek neh, kitorg kena mengajar.. so, ktorg akan diobserved ole…

the holiday is end already...

well..... looks like the 4weeks holiday is finally finished.. and the class will start begin this Monday.. i just cant believe it is over.. however, as long as a student the duty must keep on..
hopefully, for this new sem i can reached back what i missed already.. my mom already nagging to me.. huhu.. and i very hope i can get focused back..
and there is some goals that i need to achieve for this new sem..
1... no more clothes, dress to buy! 2... get back the dean list 3... don't be too buzy and manage your time wisely 4... manage your money wisely.. dont spend to what is no need! 5... singapore trip (hopefully we all can go by this sem)
well.. i think it is not too much.. and i think i can do it.. just belief in myself! chaiyok2!

here is it..

last night was the day.. you like it or not.. you have to.. till when i want to keep running..

its the day that the result is posted.. OMG!!

what i do is take a deep breath and open up the 'aimsweb'.. and think possitively.. huhu..

jeng.. jeng.. jeng..

and the result is.........
my pointer drop again.. i knew it already.. i already give my best on my final.. and looks like it doesnt help.. there is C!! oh no.. that is what im avoiding of.. but i still get it.. huhu.. well, dont blame other.. blame yourself.. and till now i keep it as secret.. haha!! dont want to hear my mom nagging.. just let them receive the letter from univercity..


i just sign out my fbook, my ym and closed the laptop.. my mood gone already.. just laid up on my bed and mesagging my best friend.. im not so depressed because i already made up my mind before that and really prepared.. but i just need someone.. hehe.. she told me to learn from my mistakes.. and i admit it..

and i was thinking and scolded myself...

&quo…

suatu harapan...

hurmm.. seminggu aku kat kampung hari tuh.. macam-macam cerita.. well, besalah family bapak aku ada masalah dalaman.. secara tak langsung, aku pon menyibokkan lah diri.. haha.. jangan masuk campur hal orang tua.. boleh sakit kepala kita yang tak dak kaitan neh.. haha.. owhh ya, aku bukannya nak cerita pasal masalah dalaman tuh semua..
hurmm.. dalam family bapak dalam kalangan sepupu aku, boleh dikatakan beberapa orang jek yang sukses.. ada satu hari tuh, aku kuar dengan sorang bapak sedara aku neh.. dia ceritalah pasal anak dia neh.. kiranya sepupu aku.. dia mintak aku tolong ajarkan anak dia english.. (bajet cam aku expert plak english kan).. sepupu aku tuh nak masuk darjah 4.. aku pon mengiyakanlah kalau aku sempat.. bukannya aku tak nak.. tapikan penat nak mati ajar deorang neh.. ada sekali aku ajar sepupu aku sorang, umairah.. ajar math.. dia cukup lemah sifir.. aku pon torture dia hafal sifir.. penat ohhh.. masa aku torture tuh dia ingatlah.. tapi aku rasa kalau aku tanya lagi, m…