Skip to main content

suatu harapan...

hurmm.. seminggu aku kat kampung hari tuh.. macam-macam cerita.. well, besalah family bapak aku ada masalah dalaman.. secara tak langsung, aku pon menyibokkan lah diri.. haha.. jangan masuk campur hal orang tua.. boleh sakit kepala kita yang tak dak kaitan neh.. haha.. owhh ya, aku bukannya nak cerita pasal masalah dalaman tuh semua..

hurmm.. dalam family bapak dalam kalangan sepupu aku, boleh dikatakan beberapa orang jek yang sukses.. ada satu hari tuh, aku kuar dengan sorang bapak sedara aku neh.. dia ceritalah pasal anak dia neh.. kiranya sepupu aku.. dia mintak aku tolong ajarkan anak dia english.. (bajet cam aku expert plak english kan).. sepupu aku tuh nak masuk darjah 4.. aku pon mengiyakanlah kalau aku sempat.. bukannya aku tak nak.. tapikan penat nak mati ajar deorang neh.. ada sekali aku ajar sepupu aku sorang, umairah.. ajar math.. dia cukup lemah sifir.. aku pon torture dia hafal sifir.. penat ohhh.. masa aku torture tuh dia ingatlah.. tapi aku rasa kalau aku tanya lagi, mahunya tak ingat dah.. so, bukannya aku tak nak.. aku neh just takut kalau aku naik angin.. hehe.. (macam mana nak jadi cikgu neh.. ish3..) till the end, aku tak ajar pon.. haha..

and ada sorang sepupu aku, nurul.. dia PMR tahun depan.. aku berharap sangat yang dia boleh dapat keputusan yang baik.. at least pon lulus semua.. so, tak lah hancur sangat sepupu-sepupu aku neh semua.. i've been slow talk with her.. aku cuba sedadya upaya bagi nasihat dan bagi dorongan.. and yang penting sekali pasal 'cinta moyet' neh.. hahahaha.. i ask her to clash with her bf because this is not the right time yet.. bukannya sebab aku nak menjaja pengangan aku.. tapi, dia sendiri pon memang nak clash.. aku pon pa lagi.. haha.. dan aku really harap dia leh sukses dalam PMR.. aku akan try 'jaga' akademik dia.. aku dah turunkan segala ilmu.. semuanya tertakluk pada dia.. hehe..

semuanya tak mustahil.. cuma macam mana kita handle sesuatu tuh jek..
(peringatan tuk diri sendiri gak)


Comments

  1. Salam kenal, tulisannya hidup, menyejarah. boleh berkenal kana. q pingin jadi penulis, mari saling tegir sapanya. boleh kana ukhtii.
    oke, lets give the word best by our kreativity.
    plis visit my blog,ok? n thaks very much.

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~