Skip to main content

here is it..

last night was the day.. you like it or not.. you have to.. till when i want to keep running..

its the day that the result is posted.. OMG!!

what i do is take a deep breath and open up the 'aimsweb'.. and think possitively.. huhu..

jeng.. jeng.. jeng..

and the result is.........
my pointer drop again.. i knew it already.. i already give my best on my final.. and looks like it doesnt help.. there is C!! oh no.. that is what im avoiding of.. but i still get it.. huhu.. well, dont blame other.. blame yourself.. and till now i keep it as secret.. haha!! dont want to hear my mom nagging.. just let them receive the letter from univercity..


i just sign out my fbook, my ym and closed the laptop.. my mood gone already.. just laid up on my bed and mesagging my best friend.. im not so depressed because i already made up my mind before that and really prepared.. but i just need someone.. hehe.. she told me to learn from my mistakes.. and i admit it..

and i was thinking and scolded myself...

" you never learnt by your mistake.. you keep do it and do it.. you realise it gives a huge effect.. but till end.. you still do it.. are you forget what happened when you in form 4?? when you keep focusing on other thing than your academic.. you had to take off your position and leave the class.. dont you ever ever learnt by that.. now, you do it again.. you too comitted with your club and you forget your academics.. look, your pointer keep dropping.. you need to do something.. you said you want to graduate with first class.. look now, not even first class.. second class upper also you will never get it.. come on.. get up back.. get back your dean.. you have missed it for 2semester.. just get up back.. you know what you can.. why must you let it go.. "

huhu.. can i?? what can i do is belief in my self and learn from the mistakes.. and i hope i will not forget it for forever ever.. promise yourself!! and i think it a little bit silly when im crying because of this.. so stupid.. huh..

and i really want to thanked someone for being with me for whole study week.. hehe.. thanks for accompanying me when im staying up, thanks for there for me.. and thanks for everything..

Comments

  1. aainaa..jgn cpat ptus asa...ak tau hg bleh pnye,hg usaha dh..tp bkn yg t'baik kot..de lg sisa2 usaha yg blum dikerahkan spenuhnya...usaha lagi!!! ak sok0ng hg...

    ReplyDelete
  2. hahaha.
    another advise there..
    bagus iffah.aku pulak sokong hg.

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

tips untuk praktikal latihan mengajar..

entry ini khas untuk mereka2 yang akan ke praktikal latihan mengajar..  setahu aku yang akan ke LM ialah budak2 UPSI.. so.. ini untuk kamu yek.. dan sahabat ku di UPSI.. ain fathihah dan amirah..
nak aku kongsi tips.. tak adalah aku hebat sangat masa praktikal dulu.. cuma aku sudah melalui zaman praktikal itu pada semester lepas.. dan hanya berkongsi pengalaman apa yang telah aku lalui.. mungkin kamu yang akan pergi praktikal akan dapat mempraktikkan beberapa tips..  hehehe~
mula2 sekali.. bagi aku apa yang penting sekali.. persediaan mental.. yeahhh.. itu sangat penting.. setakat baju, name tag, ABM dan ilmu itu penting juga.. tapi tak sepenting mental.. yeahh.. kalau mental tak ready.. jenuhlah nak menghadap pelajar.. belum lagi diuji dengan pelajar.. so.. bersedialah dari segi mental.. nanti tak adalah  yang menangis lepas kelas yang pertama.. heeeee~
dan yang lain2 yang aku rasa ialah.. hubungan antara guru pebimbing dan pensyarah pebimbing.. kerana merekalah yang akan bagi markah anda.. ketahuilah apa ya…