Skip to main content

sem baru sudah bermula..

sudah hampir 2minggu klas mula.. yg bestny, jumaat 2 kali cuti.. muahaha.. dan rasa seronok dapat balek UTM.. (hipokrit gila.. haha) xlah, sebab dapat lah gak spend masa dengan kawan.. dari dok kat rumah nganga depan komputer ja kan.. haha.. and plg mnyakitkan hati ialah wifi.. oh wifi tlglah elok balek.. neh pon ak on9 kat libarary..huhu.. anyway, sem neh nak kata berat, xlah gak.. tapi aku rasa, beratlah gak.. haha.. iyelah, next sem dah nak p praktikal.. so, moto sem neh.. PREPARATION FOR THE PRACTICAL.. even tough 16 kredit jek, tapi subjek nya boleh tahan lah.. jadual klas pon, quite free.. best sikit.. dan yang bestnya petang rabu aku dah bebas..before neh struggle amik koq.. and now.. lehlah melepak p tengok wayang ka.. haha.. 5ringgit ja kan.. hehe..

subjek2 yang aku kena amik sem neh..

mula2 sekali, pengajaran mikro.. aku xstart lgi klas neh.. mana xnya, klas neh hari jumaat.. jumaat plak asyik cuti.. hehe.. dalam subjek neh, kitorg kena mengajar.. so, ktorg akan diobserved oleh lecturer.. lengkap dgn lesson plan ngn ABM (alat bantu mengajar).. aku sangat sakit otak bila pikir pasal ABM.. dhlah math, xdak idea sangat.. huhu.. subjek 1 kredit jek, tapi bayangkan lah benda yang nak kena wat.. huhu..

den.. teknologi pengajaran dan pembelajaran.. dlm subjek neh, ktorg didedahkan dgn pggunaan OHP lah, LCD lah.. segalah benda teknologi yg akan membantu dlm p&p.. assignment jek dah 3.. OMG!! dan yg plg aku xska, bila kena p skolah, wat survey.. huhu.. prosedur dy pyah gila.. kna p JPN dlu.. klu dkat, xpalah gak.. huhu..

next.. kaedah mengajar math.. subjek neh, dy akn tnjuk cmna nk ajar math.. hahaha.. ntahlah, aku pon xtau.. aku pon xdpt view ngn jelas lg..

den, pendidikan amali math.. actually, neh lbih kpd lab.. bayangkan, math pon da lab.. haha.. lect p haji, so stil enjoy lg.. haha.. rsnya, subjek neh tgok application math guna komputer.. ska htilah, papejelah..

next, pengukuran dan penilaian pendidikan.. subjek neh dy tnjuk, cmna nk evaluate student ngn cmna nk wat soklan peksa.. yg aku agak tensen sikit dalam klas neh pa tau.. setiap kali, habis klas.. lect tuh msti tnya.. "sudahkah anda bersedia untuk pergi latihan mengajar?".. adoi.. tensen2..

den, penyelidikan operasi.. neh paper math.. da only math in this sem.. hehe.. hurmm.. ok lah.. tp bygknlah.. nk tkar statment yg pnjang berjela 1 page ke dlm bntuk equation.. hurmmm..

next, english.. ada lgi rupanya english ak kena amik.. watever..

lastly, elektif.. ktorg men blasah jek amik.. amik sosiologi industri.. bajet cam nak msuk industri plak.. haha..

hurmm, so majority paper adalah paper pendidikan.. almaklumlah, next sem nak p latihan mengajar.. tiba2 rasa cam xyakin plak nak p praktikal.. huhu.. just really hope that i can cope this semester..

Comments

  1. kih3.
    well, xde course yg senang. amik ape pon tetap susah. hg dh pilih jln hg, nk xnk kne redah jugak. itu je la aku boleh kte. sem depan aku ade aqidah pulak. kah3! udm2. ak boley jdi ustzh aa cmni.

    ReplyDelete
  2. nex sem da prac?
    sudah bersediakah utk latihan mengajar anda?hehehe

    ReplyDelete
  3. nad: iyelah, ak tau.. tp kn........

    mirah: nnt hg kna bru hg tau bebanan nya.. huhu..

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~