Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

angin perubahan..

semalam.. dapat invitation event kat facebook.. gathering budak AlMashoor SPM 06.. 1 Julai.. kat balik pulau.. malangnya aku tak dapat pergi.. sebab dah bertolak pulang ke Johor.. semester neh awal plak aku balik.. haha..

anyway.. tadi aku p lah saja menyemak kat invitation event tuh.. saja nak tengok sapa yang p.. sapa yang tak p.. so, secara tak langsung.. aku add lah beberapa friends yang aku tak add lagi.. dah alang2 add tuh apa lagi.. belek2 sikit fb mereka itu.. iyelah.. ada yang aku tak kenal.. bubuh nama superb.. kena godek gambar baru kenal.. godeklah tengok orang neh study kat mana.. watpa.. gambar2 pon habis aku selongkar.. haha.. naseblah kau.. tengah syok2 dok godek fb mereka ini, aku rasa macam dikejutkan dengan elctrik current.. iyelah.. time goes by.. everybody changes.. ada yang dah bertunang.. fuhh.. hebat.. dan ada yang berubah.. kepada yang lebih baik.. mahupun kepada yang lebih errr kurang baik..

dan aku mula berfikir sejenak dan teringat semula perbualan aku deng…

no plastics bag day..

semalam.. aku pi KBJ (kompleks Bukit Jambul).. mencari barang dan settle a few things.. tujuan sebenar ke KBJ nak pi popular jek.. mencari sesuatu tuk seseorang dan beli a few things.. setelah berpuas hati dengan apa yang dipilih.. aku pon pi nak bayar.. akak cashier cakap.. "adik, hari neh tak ada plastik beg yek" aku pon hanya mengangguk.. dan dalam hati.. "ohh tidak!! mana aku nak campak barang2 neh semua.. bila masa plak Popular pon amalkan no plastic bag neh"  macam2 dipikirkan dan aku pon bisik kat adik aku kat belakang.. "tak da beg plastik ehh hari neh".. dia pon tnjuk papan tanda kat cashier yang bertulis.. "no plastic bay on Monday".. ok.. aku sudah salah hari.. lantas aku pon keluar dengan memegang 2 buah novel di tangan.. dan beberapa alat tulis aku sumbatkan dalam poket seluar.. naseblah aku tak angkut test pad yang 480keping dan beli benda2 merapu.. so, lepas kuar dari popular.. pa lagi berambus balek rumah lah dengan barang kat ta…

tahniah or takziah??

sudah seminggu keputusan kemasukan IPTA sesi 2010 keluar.. dan tak terkecuali dalam family aku.. adalah sorang budak neh menunggu keputusan kemasukan IPTA setelah dengan bangganya dia menolak tawaran USM untuk kejuruteraan mekatronik minggu sebelum itu..

ALHAMDULILLAH.. dia akhirnya dapat course yang dia nak di tempat yang dia nak.. dia tolak USM sebab itu bukan tempat yang dia nak walaupun itu course yang dia nak.. (agak konfident tuk dapat yang dia nak kot..haha).. anyway as sister i would said congratulations!! tapi sebenarnya, aku keliru sama ada nak ucap tahniah atau takziahh.. tahniah sebab dapat apa yang dia nak.. and takziah sebab dia tak tau apa yang dia akan lalui.. melalui hari2 yang aku telah lalui.. haha.. dok wat seram plak..

teringat aku pada perbualan kami dengan emak..

emak: p lah kemas pa yang patot, baju ka pa ka..
dia : nak bawak apa??
emak: macam tak pernah dok asrama plak..


(aku di situ gelak macam nak mati.. iyelah, tiba2 plak dok wat tak reti..)

aku: kalau tertingg…

hang out tyme!!

setelah lama tak hang out.. then this is the time..

first hang out..
tarikh: 3 Jun
tempat : quenssbay
insan yang terlibat: nurul nadhirah (fuhh.. nama penuh.. hehe.. XD)

aktiviti bermula pukul 12.. nad fetch me at home exactly at 12.. (on time, bagus2).. then, menuju ke mana lagi.. Quenssbay lah.. mula2 sekali, p beli tiket wayang.. nanti takut tiket habis walaupun dah tau time wayang.. then, p makan.. perut dah berbunyi2.. kami makan pizza.. (its my treat because i had promised her because of something.. hehe) makan, makan dan makan.. jam menunjukkan pukul 1 lebih.. then, take time sekejap pusing Quenssbay sebab aku ada misi untuk diselesaikan.. hehe.. dah pusing2 dan aim tempat yang sepatutnya, then p surau.. zohor dulu sebelum tengok wayang.. jam kul 2.35.. wayang kul 2.30.. rileks ahh.. then, kami pon bergegas ke GSC.. hall 1.. seat number.. errr.. tak ingat..dengan girangnya menonton Lagenda Budak Setan pada hari 1st ditayangkan.. hehe.. (kononnya habis bersemangat,).. kami dua or…

surat penempatan latihan mengajar..

UTM.31/14.15/1/4 JLD 17( 101 )     24 Jun 2009
1 Rejab 1430H


NUR AAINAA BT MUHAMMAD
AP080043
3 SPM


Saudara,
PENEMPATAN LATIHAN MENGAJAR 
Perkara di atas dirujuk.

2.  Sukacita dimaklumkan bagi menjalani  latihan mengajar tahun ini, saudara telah ditempatkan di SMK TAMAN KOTA KULAI . Maklumat penempatan  adalah seperti berikut:

Nama Sekolah:K09, SMK TAMAN KOTA KULAIAlamat:PERSIARAN SRI PUTRI, TAMAN PUTRI
81000 KULAI
JOHORZon:KULAI ATarikh Latihan:19/7/10 - 22/10/10Tempoh:13 MINGGUOpsyen matapelajaran:MATEMATIKNama Pensyarah Pembimbing:MD. NOR B. BAKAR, PM DR.Nama Guru Pembimbing: