Skip to main content

hang out tyme!!

setelah lama tak hang out.. then this is the time..

first hang out..
tarikh: 3 Jun
tempat : quenssbay
insan yang terlibat: nurul nadhirah (fuhh.. nama penuh.. hehe.. XD)

aktiviti bermula pukul 12.. nad fetch me at home exactly at 12.. (on time, bagus2).. then, menuju ke mana lagi.. Quenssbay lah.. mula2 sekali, p beli tiket wayang.. nanti takut tiket habis walaupun dah tau time wayang.. then, p makan.. perut dah berbunyi2.. kami makan pizza.. (its my treat because i had promised her because of something.. hehe) makan, makan dan makan.. jam menunjukkan pukul 1 lebih.. then, take time sekejap pusing Quenssbay sebab aku ada misi untuk diselesaikan.. hehe.. dah pusing2 dan aim tempat yang sepatutnya, then p surau.. zohor dulu sebelum tengok wayang.. jam kul 2.35.. wayang kul 2.30.. rileks ahh.. then, kami pon bergegas ke GSC.. hall 1.. seat number.. errr.. tak ingat..dengan girangnya menonton Lagenda Budak Setan pada hari 1st ditayangkan.. hehe.. (kononnya habis bersemangat,).. kami dua orang dikepit dengan lelaki.. lantaklah.. tapi tensen gak.. sesuka hati jek deorang neh wat lawak.. mask rider lah.. hahaha!! 1jam lebih didalam sana.. lepas habis tengok, masuk Jusco sat untuk sambung misi aku.. then terjumpalah insan2 yang aku kenal.. lantaklahh.. setelah penat berjalan, keluar masuk keluar masuk kedai, akhirnya aku pon berjaya menyelesaikan misi.. apakah itu?? membeli kasut untuk praktikal.. hehehe.. then, masuk kedai ladylike yang interesting.. sale!! 3 tshirt = RM 30.. wauuuu!! tapi, aku tak beli pon.. nad borong habis.. hehe.. setelah penat berjalan.. kami pon masuk McD.. lapar balik.. hehe.. sambil makan.. sambil mengkomen movie tadi.. haha.. suka hati jek.. biarlah kami saja yang tau.. dan aku rasa biasa saja dengan cita tuh.. hehe.. jam almost 7, kena balek.. lagipun ada orang keja.. kesian ehh.. and that the end of the 1st hang out..

anyway, thanks nad.. sebab belanja wayang.. hehehehe!! and all the effort pusing Quenssbay tuh.. aku tau hang penat.. hehe.. again and again.. THANKS!! ;)

second hang out..
tarikh: 8 Jun
tempat: mana lagi.. Quenssbay lahh
mereka yang terlibat: nur hazirah, nur shazana dan siti nurazwani + kawan shazana

kali neh adik aku cuti.. so dialah jadi driver aku.. pukul 11.30 dah keluar.. sebab wayang kul 11.50.. sesampainya, aku mesej zirah.. dia cakap shazana on the way.. aku pon mengambil kesempatan pi pejabat pos.. kena pos barang.. hehe.. tiba2 plak pejabat pos ramai orang.. hurmm.. tunggu jelah.. keluar2 jam kul 12.10.. haha!! aku pon naik ke GSC.. tengok2 deorang dah beratur..( siti tak join.. dia lambat sikit) termiss kul 11.50, nasib ada pukul 12.30.. kali neh cita Prince of Persia.. then, bila snek tuk mengisi perut.. segala popcorn lah.. then.. menuju ke hall 7.. seat number.. xingat jugak.. hehe.. XD
yang pasti.. memang BEST!! hehe.. setelah 2jam berkurung.. p zohor dulu.. iyelah, jam dah kul 2 lebih.. then, p makan KFC!! sambil2 makan, mengupdate kan cerita dan bercerita pasal orang lain.. hahaha!! normal lah tuh.. ;) kat sini baru siti join.. dah puas makan.. kami pon berjalan2 saja buang masa.. zirah kena balik sebelum kul 5.. dah kul 5.. kami semua pon bersurai.. tapi, aku melilau sat.. then, teringin makan secret recipe.. p lah take away mud cake.. yummm2.. then, call my driver..

thanks to zirah, shazana and kawan shazana for the sponsoring movie + KFC.. hehe.. and thanks again zirah, shazana and siti for the time.. lama tak jumpa.. even kami neh lain kelas.. ;)

the end for the hang out tyme.. THANKS gurlzz.. already miss hangout with munirah, ain, amal dan amirah.. looking forward to hangout with them!!

Comments

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

tips untuk praktikal latihan mengajar..

entry ini khas untuk mereka2 yang akan ke praktikal latihan mengajar..  setahu aku yang akan ke LM ialah budak2 UPSI.. so.. ini untuk kamu yek.. dan sahabat ku di UPSI.. ain fathihah dan amirah..
nak aku kongsi tips.. tak adalah aku hebat sangat masa praktikal dulu.. cuma aku sudah melalui zaman praktikal itu pada semester lepas.. dan hanya berkongsi pengalaman apa yang telah aku lalui.. mungkin kamu yang akan pergi praktikal akan dapat mempraktikkan beberapa tips..  hehehe~
mula2 sekali.. bagi aku apa yang penting sekali.. persediaan mental.. yeahhh.. itu sangat penting.. setakat baju, name tag, ABM dan ilmu itu penting juga.. tapi tak sepenting mental.. yeahh.. kalau mental tak ready.. jenuhlah nak menghadap pelajar.. belum lagi diuji dengan pelajar.. so.. bersedialah dari segi mental.. nanti tak adalah  yang menangis lepas kelas yang pertama.. heeeee~
dan yang lain2 yang aku rasa ialah.. hubungan antara guru pebimbing dan pensyarah pebimbing.. kerana merekalah yang akan bagi markah anda.. ketahuilah apa ya…