Skip to main content

surat penempatan latihan mengajar..

 UTM.31/14.15/1/4 JLD 17( 101 )    
 24 Jun 2009
1 Rejab 1430H



NUR AAINAA BT MUHAMMAD
AP080043
3 SPM


Saudara,
PENEMPATAN LATIHAN MENGAJAR  
Perkara di atas dirujuk.

2.            Sukacita dimaklumkan bagi menjalani  latihan mengajar tahun ini, saudara telah ditempatkan di SMK TAMAN KOTA KULAI . Maklumat penempatan  adalah seperti berikut:


Nama Sekolah:K09, SMK TAMAN KOTA KULAI
Alamat:PERSIARAN SRI PUTRI, TAMAN PUTRI
81000 KULAI
JOHOR
Zon:KULAI A
Tarikh Latihan:19/7/10 - 22/10/10
Tempoh:13 MINGGU
Opsyen matapelajaran:MATEMATIK
Nama Pensyarah Pembimbing:MD. NOR B. BAKAR, PM DR.
Nama Guru Pembimbing:NORHASYIMAH, PN.
Nama Penyelaras Zon:
3.          Sehubungan itu,  saudara dikehendaki melaporkan diri di sekolah berkenaan pada hari pertama latihan mengajar, jam 7.30 pagi atau 12.30 tgh bergantung kepada sesi persekolahan.

4.         Saudara bertanggungjawab sepenuhnya kepada Pengetua sekolah di sepanjang tempoh latihan mengajar. Sila beri komitmen terhadap peranan sebagai seorang guru di samping menjaga nama baik universiti.

Sekian, terima kasih.


"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA KERANA ALLAH"
Yang Benar,




HJ MEOR IBRAHIM BIN KAMARUDDIN

Pengurus Latihan Praktik
Fakulti Pendidikan
b/p Naib Canselor
samb 
34170

s.k - Dekan


owhhh.. sudah keluar rupanya surat penempatan LM.. hehe.. siap nama guru pembimbing tuh.. dahsyat2..  pensyarah pembimbing.. PM Dr Md Nor.. ermm.. xkenai pon.. 

hurmm.. tinggal sebulan jek lagi.. buku tak sentuh2 pon lagi neh.. wat cam terer habis plak.. adoi3.. apa pon dah kena wat preparation..

lapor diri 19 Julai.. tapi 14 Julai ada taklimat kat UTM.. 

pape jelah weyhhh.. malas nak pk lagi.. hehe..

anyway.. all da best to me.. hahahha!!

Comments

  1. no ic tuh hide no..bahye tuh....

    ReplyDelete
  2. hehe.. ok2.. dah delete terus.. lupa plak.. thanks bgtau.. :p

    p/s klu iya pn.. xperlulah kot gna nma safiachantek.. yuksss.. :p

    ReplyDelete
  3. tengok surat hg.
    aku pulak rasa takot.
    hahaha. :D

    nak ajar orang tu okey lagi.
    nak bagi paham tu yang susah.
    tak cuak ke?

    ReplyDelete
  4. ermmm.. hg jgnlah takot..
    hg takot.. ak lg lah takot..
    :P

    hurmm.. xpa.. insy boleh..
    hehehe..
    :D

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

tips untuk praktikal latihan mengajar..

entry ini khas untuk mereka2 yang akan ke praktikal latihan mengajar..  setahu aku yang akan ke LM ialah budak2 UPSI.. so.. ini untuk kamu yek.. dan sahabat ku di UPSI.. ain fathihah dan amirah..
nak aku kongsi tips.. tak adalah aku hebat sangat masa praktikal dulu.. cuma aku sudah melalui zaman praktikal itu pada semester lepas.. dan hanya berkongsi pengalaman apa yang telah aku lalui.. mungkin kamu yang akan pergi praktikal akan dapat mempraktikkan beberapa tips..  hehehe~
mula2 sekali.. bagi aku apa yang penting sekali.. persediaan mental.. yeahhh.. itu sangat penting.. setakat baju, name tag, ABM dan ilmu itu penting juga.. tapi tak sepenting mental.. yeahh.. kalau mental tak ready.. jenuhlah nak menghadap pelajar.. belum lagi diuji dengan pelajar.. so.. bersedialah dari segi mental.. nanti tak adalah  yang menangis lepas kelas yang pertama.. heeeee~
dan yang lain2 yang aku rasa ialah.. hubungan antara guru pebimbing dan pensyarah pebimbing.. kerana merekalah yang akan bagi markah anda.. ketahuilah apa ya…