Skip to main content

chemistry in relationship..

ada kawanku cakap chemistry antara 2 orang tidak bergantung pada selama mana mereka kenal.. TAPI.. chemistry bergantung pada apa??

aku bertanya pada kawan aku yang sorang neh.. dia cakap.. yang paling utama sekali kepercayaan dengan kejujuran..

then, aku tanya pada sorang kawan aku lagi.. hurmm.. dia cakap chemistry bergantung pada kejujuran, kepercayaan, kesetiaan, persefahaman dan keselesaan..

hurmmm... 2orang jek neh yang aku tanya.. bajet cam aku nak survey plak kan.. just nak tau pandangan masing-masing.. hehehe..

bagi aku.. hurmm.. seriously aku tak mampu nak meletakkan kriteria2 yang diperlukan.. just.. when there is chemistry, u can feel it own.. aku akui, tempoh perkenalan tidak menunjukkan yang kita neh betul2 ngam dengan dia.. ada jek 2, 3 tahun kenal tapi gagal memahami.. sedangkan ada jek kenal secara rapat dalam 2, 3 minggu dan mampu untuk memahami.. bila kita kenal dan berkawan, barulah kita sendiri tau sama ada kita leh masuk or tak.. mungkin kriteria2 yang disebut hanya sebagai bantuan.. tapi rasanya yang paling utama, penerimaan masing2 dan naluri.. sebab aku rasa, aku sendiri pon tak faham kenapa dengan sesetengah orang kita boleh ngam tetapi dengan sesetengah orang tak.. ini hanya pandangan aku.. tidak semestinya betul dan tidak semestinya salah.. masing2 ada pandangannya masing2 kan..

hurmm.. anyone nak kongsikan.. ;)

Comments

  1. layout baru......
    tahniah!!
    tapi terlalu AYU utk aina
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. ayu kat mana tuh ejan?? adoi.. tuh pon layout neh da msalah.. nnt ak nak tkaq blek.. haha!

    ReplyDelete
  3. hahaha.
    realize sumthing tak? can u differ the first kwn and the second tak?
    jwpn sama, susunan berbeza.

    i just rs funny. a bit comel too.
    :p

    actli, aku rs kjujuran n kpercayaan tu shud hv in each rltnship. but chemistry will not always there. die dtg naturally. kite boleh kwn dgn 1000 org, but takkan semua fhm kite. :)

    ReplyDelete
  4. weyh aainaaa...
    napa tulisan itam...
    susa tol beta nak baca..zzz~
    hg tulih pasal chemistry nih tingat zaman kita sekolah..
    tym kimia ngan cikgu fiza...
    rindunyaaa..aaa.... :(

    ReplyDelete
  5. nad: hahha.. mendalah yg comel tuh.. ish3.. ya btul, chemistry is something undefined..hahaha

    ejan: wrna yg ayu?? haha.. merah.. ayu ka??

    mun: pa yg hg xnmpk?? ak ok jek.. laptop hg lmbt loading kot.. tulisan hitam.. blakang dy kan wrna putih.. tp, ak nk tkar len.. smthng wrong template neh..

    ReplyDelete
  6. mun: ak xckap psal kimia lahh.. adoi.. lari topik ah hg neh.. bek hg jwb persoalan ak pon bgus.. :p

    ReplyDelete
  7. chemistry ? yes i spk .chemistry

    ReplyDelete
  8. erm... sme je kot jwpn 1st & 2nd person tuh... hg neh tnye sape2 je... cube la tnye aku ke... hahahhaa... chemistry dpends on both person. hahaha..ngee=))

    ReplyDelete
  9. salwa: owhh.. ak xtny hg ehhh.. hahaha! ok.. jwblahh.. :p

    ReplyDelete
  10. hahahahahahaaa=))))))))))))))
    ye.. hg tnye ak.... sory my mistake... (^_^)

    chemistry dpends on both person..
    dpends on honesty, trust, persefahaman, n ape2 yg len yg perlu ade dlm stiap rltnshp tuh..

    actly,u ley rase dat chemistry tuh in ur rltionshp.. so.. dpends on u la.. if u feel dat chem then ur rltnshp will be effective.. if not... juz a rltnshp...

    ngee=)) mengarut je neh... ape2 je la eh...

    is my answ acceptable? hahahhaa=)))

    ReplyDelete
  11. salwa: haha! one ques.. what u mean by
    " if u feel dat chem then ur rltnshp will be effective.. if not... juz a rltnshp..."

    effective mcm mna tuh?? ;)

    ReplyDelete
  12. pasal chemistry in relationship, aku tak berapa tau nak komen.

    cuma nak cakap,
    iskkk aku memang takdak chemistry lah dengan subjek Chemistry. habis2.

    ReplyDelete
  13. haha.
    byk pulak komen utk entry ni.

    moon mai merapu ja.
    cbe la bg opinion.

    yup, chemistry = undefined.
    susah nk xplain.
    org x rs, die x phm.

    but mgkin buleh lebih difhami dgn experiment? :p

    btw, effective yg dimksudkn mybe mcm fhm tnpe xplain. xde nk tacing2 bnda kcik2 ni. n again, buleh tolerate dlm memberi n menerima. aku rs la. haha. suka2 hati je. ntah ye ntah tidak. :p

    ReplyDelete
  14. ain: haha! leh plak ek cmtuh.. ish3..

    nad:weyh.. sudah2 lah ngn experiment hg.. ish3..
    yg hg tlg explain kt dy cm hg da cnnection ngn dy plak ek.. hg leh cross mind dy ka.. haha!
    hurmm.. anyway, acceptable..

    ReplyDelete
  15. hahaha.. cross my mind ke?? hebatt... generasi hebatt....
    cnection as komentar...

    hurm... pyh la nk explain pe tuh effective in rltnsp... actly, kite ley rase la effective ke x dlm sstu rltnshp tuh... so kalo nk tau.. kne la rse sndri... hehehe..=))

    ReplyDelete
  16. haha.. rsa cmna tuh?? haha!!
    masam?? masin?? manis?? pahit?? :p

    ReplyDelete
  17. hahaha... ske ati la hg nk rse ape pn... masam ke pahit ke manis ke... yg pnting hg rase chemistry tuh... hg rse effective nye rltnshp tuh....

    ReplyDelete
  18. yg tuh sye x ley tolong yer cik aainaa....

    suh la sape2 yg leh tolong rase kn... hahahha...

    sape2 ley tolong cik aainaa neh????

    ReplyDelete
  19. hahaha. aina dibuli.
    well, anak2 dec mmg begini mungkin.

    suka membuli org2 tua lhir bulan sept.

    btw, aku pon tak penah rasa lah. chemistry? ada rasa macam payau2 eh?

    ReplyDelete
  20. ska hati lah korg neh.. huhu..

    hny kita sendiri yang merasakanny bak kata cik salwa.. haha~

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~