Skip to main content

kisah 'duhai teman sejatiku'

Assalammualaikum..

duhai teman sejatiku..
buku hasil nukilan fatimah syarha..

buku ini sebenarnya mengandungi puisi yang ditujukan khas buat teman sejati..


well.. what to say..
puisi nya yang sangat penuh dengan pengharapan serta kasih sayang..
memang tersentuh dan juga rasa sedikit tersentap dengan pengharapan yang tinggi..
but... its worth untuk kita terus bermujahadah bersama..

************************
Duhai teman sejatiku..
Aku ingin persahabatan indah ini..
Bisa menjadi syafaat di Mahkamah Mahsyar nanti..
Ketika semua umat manusia gusar mencari perlindungan..
Allah menyeru tujuh golongan..
Antaranya dua pemuda yang saling berkasih sayang kerana Allah..
begitu juga sabda junjungan..

Ya Allah, tatkala bahang Mashyar Mu menjilat tubuh..
Izinkan kami sama-sama berteduh..
Tatkala mizanMu teliti mengira..
Beratkan neracanya atas setiap jasa..
Naungi kami di sana..
Berkat kasih keranaMu semata..
Andai kulayak ke syurga..
Kupinta dia bersama......
*************************
and for that..
I specially want to present this book to my BFF as their birthday present..
and guess what..
I actually had one that presented by my BFF..
sooooo coincidence...
well... thank you soooo much~
and all of them had received too..

hopefully they feel honored with that book..
^_^

Comments

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~