Skip to main content

SEGMEN JOM BERKENALAN

hari ini.. terasa nak join segmen jom berkenalan..
dihoskan oleh cikguAkim..


jom berkenalan dengan saya..
ada 7 soalan semuanya..

jeng..

jeng..

jeng..

soalan pertama: apakah status anda?

ermm.. saya masih single mingle lagi..

soalan kedua: ceritakan tentang diri anda

ehemm.. saya berasal dari pulau pinang.. 
masih lagi menuntut di UTM Skudai..
dalam jurusan pendidikan Matematik..
dalam tahun tiga.. 
masih berbaki 3semester..
dan insya-Allah akan grad pada 2012..
sudah menjalani praktikal di SMK Kota Kulai, Johor..
cita2? of courselah seorang guru dan insya-Allah akan mencapainya..

soalan ketiga: ceritakan tentang blog anda

hurmm.. sebuah blog yang simple.. 
kebanyakkan apa yang ditulis adalah berdasarkan apa yang dilalui dan dilihat..
juga sebagai medium untuk meluahkan perasaan..

soalan keempat: apa pandangan anda tentang blog

pada pandangan saya, dunia blog dapat membantu untuk mendapatkan sesetengah maklumat.. melalui review2 yang dilakukan oleh bloggers.. tak kurang juga untuk meramaikan kawan, merapatkan ukhuwah serta mengembangkan minda melalui pembacaan yang dipublish oleh bloggers yang lain..

soalan kelima: nasihat anda kepada kawan2 yang baru nak wat blog

nasihat saya.. mulakan dengan perlahan2.. nanti, pandailah menggunakan widget2 dan up traffic.. saya pun maih lagi merangkak2 dalam dunia blog.. :) minta tunjuk ajar..

soalan keenam: nyatakan keunikan yang terdapat di blog anda

ermmm... unik ka? rasanya biasa sahaja.. 
uniknya ialah di blog saya.. mengandungi kisah saya..
yang tidak mungkin saya akan ceritakan sekiranya tidak mengenali anda..
tapi disini.. saya menceritakannya..

soalan ketujuh: sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog

insya-Allah sehingga tidak jemu dan idea tidak lupus dari minda..
impian saya pula tidaklah ingin mengejar glamour..  cukuplah  sekadar dapat earning melalui blogging.. heeeee~

ok.. done..
kena tag 4 orang..
yeahhh..
mereka ialah..





harapnya sudi sudikanlah diri buat yaa..
dan sila ke SINI untuk maklumat lanjut..
heeeee~
sekian..

Comments

  1. owh..awal nya utm praktikal..kat upsi sem 7 baru praktikal..btw..salam perkenalan dari saya jurusan pendidikan sains pertanian mnor biology~nak masuk sem 4~smile~

    ReplyDelete
  2. wah...sy di tag...huhuh~~ insyallah nanti sy join er...

    ReplyDelete
  3. @:Cikgu Akim:

    aha.. awal..
    tak taulah kenapa..
    hehe..

    yaa.. salam perkenalan juga..

    ReplyDelete
  4. cikguakim, patutla cm kenal...junior aku

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~