Skip to main content

anime..


anime ialah siri kartun Jepun.. kalau ditayangkan di televisyen, kadang-kadang dialih bahasanya.. antara contoh anime yang sangat popular ialah dragon ball.. yang sememangnya sangat digilai pada zaman kanak-kanak aku dahulu.. sanggup bangun seawal 9.00 pagi.. dan banyak pula siri untuk dragon ball ini..



aku sangat suka dengan cerita anime.. kalau di UTM.. aku kadang-kadang berhabis duit membeli DVD yang ada ditawarkan di dalam kampus UTM.. selalunya aku kongsi dengan seorang kawan aku.. bila dah beli.. nanti aku copy untuk dia pula.. untuk menjimatkan kos.. hahahaha!!

bila dah beli, kenalah tengok.. tapi, ada juga yang masih tak tengok lagi.. entahlah.. tak sempat pula nak tengok.. yang paling aku nak tengok sangat cerita Bleach.. tapi tuhlah.. aku tak tengok-tengok lagi.. apa yang best sangat dengan anime neh?? anime pun banyak genre.. aku kurang sedikit genre yang romantik.. yang cintan cintun neh.. contohnya macam honey and clover, paradise kiss.. aku lebih suka yang aksi dan magik.. contohnya macam sailormoon, shakugan no shana, vampire knight.. kadang-kadang aku tengok pun sebab nak cuci mata.. haha.. contohnya macam cerita vampire knight.. fuhh.. handsome ahh..

honey and clover
paradise kiss..

















dan anime kegemaran aku ialah cardcaptor sakura.. yeahhh.. syoaran dan sakura.. dan juga tsubasa chronicle.. menggunakan watak yang sama.. cuma berlainan jalan cerita..

cardcaptor sakura..
tsubasa chronicle















kadang-kadang bila rasa best dengan lagunya.. mula lah aku mencari dan mendownload.. hahaha.. pernah saja aku buat sebagai ringtone.. hehehe..

ada sesiapa tau lagi tak cerita anime apaa yang best-best?

shakugan no shana..

bleach..


sailoormoon..


vampire knight..

Comments

  1. doremon anime jugak kan? hehe... fiq pun minat cardcaptor sakura =D

    ReplyDelete
  2. aha.. owhh ya ka.. hahaha!!
    suka sangat tengok sakura dengan syoaran..

    ReplyDelete
  3. tanya sikit boleh.. cam ne tuan blog buat page ni load dengan cepat

    ReplyDelete
  4. erkkk.. pyahnya soalan tuh..
    ntahlah.. xtau..
    maybe xbanyak tambah2 benda kot kat blog.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~