Skip to main content

tag oleh putrifarez..

hari ini terasa ringn pula untuk menjawab tag oleh putrifarez..


1. apa benda yang paling penting dalam hidup korang..


benda? erkk.. bagi aku duitlah.. tak ada duit mana mahu hidup weyh..


2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
oo.. baru sahaja lepas balik dari kedai.. beli pembalut hadiah.. haha! nak balut hadiah.. ;)


3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?

dimana?? erkk.. aku nak 1 di johor untuk saudara2 aku dan 1 di Penang untuk kawan2 aku.. boleh tak?


tema?? hurmm.. melayu moden.. hahaha!!


**pape hal kena bincang dengan si dia dulu.. tetttt~

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
bercinta?? semestinya cintaku hanya untukNYA.. XD

kalau bercinta sesama insan.. belum diberi peluang lagi.. huhu..

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

insya-Allah, hingga ke akhir hayat..

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?

erkk.. macam mana nak jawab neh kalau tak ada kekasih lagi.. huhu..

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
erkk.. aku tak ingat apa tajuk dia.. tapi aku beli untuk kawan aku lah.. guna duit aku.. kiranya aku yang beli lah kan.. heee~



8. Apakah nama penuh korang?

nama penuh??



Nur Aainaa Muhammad..


**jangan tanya kenapa banyak A itu.. aku tiada jawapan.. XD

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?

dua2 aku mesra.. aci tak? hehe..

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?

tak nak spesifickan sesiapa.. yang pasti kawan2 aku yang dah lama tak jumpa.. dan juga kamu yang sedang membaca.. ;)


11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?



bila duduk rumah, aku tak basuh baju.. hehe.. kalau kat hostel.. of course lah.. takkan baju tuh boleh basuh sendiri kan.. alangkah bahagianya hidup kalau macam tu.. hehe..


12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
satu dunia aku nak jelajah.. dan terutamanya Mekah dan Madinah.. :)



13. Pilih salah satu, peluk atau cium?

tak nak pilih.. nak dua2.. tamak pun tamaklah.. :P


14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang?



3 ja ka??


hurmm


1. kawan baik aku di matrik yang sepraktikum dengan aku..
2. dia sekarang kat UKM..
3. dia sangat baikkkk dan sweet..


** gaya macam dah bodek pula kan.. really miss you lah.. huhu..


15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?

5 benda??



1. teddy bear aku yang besar itu..
2. handphone
3. laptop
4. mp3.. (dah rosak.. kena hantar pi repair pula)
5. gambar2 yang aku simpan.. sama ada hard copy atau pun soft copy.. XD


16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?

aiyoo..


1. lagu2 oleh siti nurhaliza.. (die hard fan lah konon.. hee~)
2. jangan menyerah - D'Massiv
3. secret - One republic
4. yang terindah- dakmie
5. two is better than one - boys like girls


** no 3,4, 5 is currently listening.. sebab aku tak tau nak hentam apa dah.. hee~


17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
4 september.. 



aku tak sambut pun.. bulan puasa.. huhu..
tapi aku berada bersama insan yang aku sayang; family aku..
hampir 3tahun birthday aku, aku bersama kawan aku.. kali terakhir ini dengan family..
rindu2..
XD

18. 5 orang blogger yang korang nk tag

secara suka hatinya aku tag mereka..

1. ashaa

2. misz myza
3. NS
4. izzanie
5. ierayahaya


any volunteer? hehe.. dipersilakan juga..

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag

erkk.. aku tidak mengenalinya secara rapat dan dunia blog penghubung kami.. hehe~ just a blogger friend..





ok.. itu sahaja soalan2nya.. kepada kawan2 yang aku dah tag.. silalah yek.. hehe.. dan kalau tak keberatan.. tinggalkan link entri tag ini untuk aku terjah.. heee~

Comments

  1. malam ni aku siapkan tag ye! =D

    ReplyDelete
  2. dah jawab. sila terjah ye..

    http://icechoc89.blogspot.com/2010/12/tag-panjang-d.html

    ReplyDelete
  3. ehem ehem.. teruja lak tbe2... nanti i wat ye!!! hehehhee..

    ReplyDelete
  4. @misz myza

    iyaa.. silakan.. nnt i terjah yek.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~