Skip to main content

SELAMAT HARI RAYA!!

hari neh dah masuk raya ke-10.. anyway, aku still nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidliftitri.. lambat pon xpa.. asalkan aku wish.. hehehe.. dan aku minta ampun dan maaf kepada sesiapa yang aku ada buat salah.. sama ada secara langsung ataupun tidak.. sama ada aku ada lukakan hati ka, mengguriskan hati ka, buat risau ka, marah ka atau apa-apa sewaktu dengannya.. aku gak minta dihalalkan pa yang pernah aku makan atau minum..

specially tuk kawan-kawan aku kat UTM.. geng aku.. dayah, sherry, aida, seha, safia dan salwa.. aku minta maaf yek kalau ada apa2 salah.. dan tak lupa tuk roomate aku, najua, aku minta maaf sekali lagi untuk apa yang dah berlaku dan aku harap kita boleh lupakan semua tuh..

hurmmm.. tak lupa gak kawan2 aku dulu yang kat sg ara, almashoor dan KMPP.. terlalu ramai tuh aku sebutkan.. dan semoga persahabatan kita akan kekal.. :) rindu sangat kat deorang..

dan specially tuk yang someone very special.. haha.. (wat skandal plak kat sini).. orang yang aku maksudkan sepupu aku dengan best friend aku.. sorry 4 those things i did.. 4 hurting u, 4 scolding u.. 4 not care 2 u.. 4 not being there 4 u.. im very sorry.. and im trying to be the best for all of u.. and thanks too..

hurmm.. raya kali neh aku raya kat Muar, Johor.. hurmm.. smggu raya, smggu tuhlah xmelekat kat rumah.. raya ke-2 aku balek Kulai, Johor.. rumah bapa aku plak.. dan dari situ aku terus balek ke UTM.. huhu.. aku xbalek rumah pon.. nak balek Penang!!!!!!! tapi seriusly, raya kali neh xbes.. huhuhu.. xjalan sangat.. huhuhu..

hurmm.. pa pe pon.. dah selamat raya pon.. dh msuk balek pon.. and now my focus is on the final exam yg tnggal sbulan jek lg.. OMG!! huhu..

Comments

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

tips untuk praktikal latihan mengajar..

entry ini khas untuk mereka2 yang akan ke praktikal latihan mengajar..  setahu aku yang akan ke LM ialah budak2 UPSI.. so.. ini untuk kamu yek.. dan sahabat ku di UPSI.. ain fathihah dan amirah..
nak aku kongsi tips.. tak adalah aku hebat sangat masa praktikal dulu.. cuma aku sudah melalui zaman praktikal itu pada semester lepas.. dan hanya berkongsi pengalaman apa yang telah aku lalui.. mungkin kamu yang akan pergi praktikal akan dapat mempraktikkan beberapa tips..  hehehe~
mula2 sekali.. bagi aku apa yang penting sekali.. persediaan mental.. yeahhh.. itu sangat penting.. setakat baju, name tag, ABM dan ilmu itu penting juga.. tapi tak sepenting mental.. yeahh.. kalau mental tak ready.. jenuhlah nak menghadap pelajar.. belum lagi diuji dengan pelajar.. so.. bersedialah dari segi mental.. nanti tak adalah  yang menangis lepas kelas yang pertama.. heeeee~
dan yang lain2 yang aku rasa ialah.. hubungan antara guru pebimbing dan pensyarah pebimbing.. kerana merekalah yang akan bagi markah anda.. ketahuilah apa ya…