Skip to main content

kisah SSH 3043~

korang tau apa tuh SSH 3043??
mungkin bagi sesetengah budak UTM yang tahu..
itu pun kalau mereka ada amik..
korang nak tau kod bagi kursus apa??
kursus.. SEJARAH & FALSAFAH MATEMATIK..
okay.. jangan main2 eh..
sejarah & falsafah matematik tuh..
gi-la betul..

cara pengajaran lecturer neh ialah presentation..
bahagia betul hidup dia..
masuk kelas sahaja.. presentation..
semua bab telah diagaih2kan pada awal semester..
maknanya dari awal pengajaran dan akhir pengajaran..
kami hanya PRESENT.. PRESENT dan PRESENT..

kalau sedikit saja presetnya..
tak apelah jugak..
neh ada 4 assignment yang kena present..
maknanya 4 bab each of group..
kalau setakat present tuh..
bolehlah gagah lagi..
neh kena buat pula short report..
adoyai..
dan tiap kali lepas present..
ada kuiz pulak..
adoyai.. bala2~
boleh jadi gi-la rasa..

lagi yang nak menambahkan tekanan..
kami dikehendaki compile segala kerja..
segala slide show printed version..
plus short report..
dan juga long report..
erkk.. dah short report, long report pula..
adushhhh~

dan assignment paling gila pernah aku buat..
due date untuk hantar full ialah pada 18hb april..
merupakan hari pertama study week..
tak pernah lagi aku siapkan assignment dalam study week.. huhu..
malam 17hb.. berhempas pulas..
stayup beb.. tido pun sekejap2 sahaja..
esok harinya 18hb..
combine segala short report.. long report dari ahli group..
edit sana.. edit sini..
weyhh.. penat ouh..
siap combine jam menunjukkan pukul 4.30 petang..
bila masa pula nak print dan combine pula.. 
adoi2..

terus fon lecturer..
tanya dia sampai pukul berapa dia ada..
katanya sampai pukul 6.00 petang..
okay.. ada 2 jam untuk siapkan semuanya..

minta tolong adik kesayangan print assignment..
haha.. print aku tak ada warna lah..
lecturer neh nak semuanya berwarna pula.. adoi3~

dah siap print.. pergi ambil..
aduhhh.. ada pula yang silap..
terpaksa menapak kat meranti..
print mana yang tak betul..
dan seriusly.. kat meranti tuh dah penat gila..
letih ohh.. dari malam tadi buat keja tak siap..
dah print.. binding..

jam dah menginjak 1900++
sudah tak mampu nak buat apa2..
tawakal saja pergi fakulti..
dan siapa sangka..
lecturernya ada lagi..
hahahhaa!!
1931 assignment dihantar di tangan lecturer..
argghhh.. lepas satu-satunya bala..
inilah hasil kami bertungkus lumus..
assignment setebal 285 muka surat..
perghhhh~

penat weyh siapkan neh semua..
tapi puas bila dah hantar kat lecturer..

thanks to all my group..
group leader: siti salwa alias
syahirah zakarna
nurul fasehah zulkifli
safia ebi shahrin

cover assignment.. laser printed ooo~

tebal bukan.. 285 muka surat~


inilah hasilnya setelah binding~

Comments

  1. at last siap kan.. :p mabuk kot pas da anta tuh. esok nye lak nak pulun mantik... bala3..

    ReplyDelete
  2. aina...please follow my blog..hehe

    ReplyDelete
  3. @sakura chan

    hehe.. yupp2..
    bukan soknya..
    mlm tuh jgklah..
    huhu~

    ReplyDelete
  4. haah la.. malam tu jugak.. i thouhgt esok nye.. forgot already... huhu

    ReplyDelete
  5. @SaKuRa cHaN

    already follow lah..
    nope2.. mlm tuh jgk lah..

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~