Skip to main content

my late confession

Assalammualaikum...

something that had happened at us..
usually is on HIS will..
why he give us on that situation?
there must be a CONCRETE reason for that..
only HE does know the reason for a thing happened..
and usually after a while..
then we notice everything..
for what a thing happened..

this Ramadhan had made me muhasabah on something..
something that had happened on the last semester..

I believe we met on HIS will..
and on HIS will too everything happened between us..
and I'm very thankful to HIM.. and to you..
for what had happened..
I realize that... sometime I do make mistakes to..

anyway...
you really a good person..
I'm really appreciate for your feelings towards me..
thanks...
at least.. I know your feelings...
and... thanks for your concern all a while..
and thanks for come in my life...

but... I'm really sorry...
I had to disappoint you..
you really left me with no choice..
so many CHANCES I give to you..
but.. you is you..

I don't put all the blame on you..
I know.. I also make mistakes..
I let you near me...
I let you day dreaming all while..

and at last...
I came up with that decision..
I know.. I had to disappoint you..
I had to block you from nearing me..
I had to.... to do all this...
I'm not hoping that you will understand why I'm doing all this..
but I really hope that you can accept all this..
and just live well...

I just do all of this for both of us sake..
you might not realize now..
but I hope one day you will realize everything..

and....
about your proposal...
just let it begone...

let HIS's fate fare us well..
I'll be pray for your happiness...

and again....
I'm so sorry.......

:: post yang tersangat lama diperam.. akhirnya dipostkan juga.. rasa membazir dah taip tapi tak publish.. hahaha::
** I don't know weather you read or not... but I really sorry for what had happened between us.. from bottom of my heart... I'm sorry for hurting you as well... **

Comments

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

tips untuk praktikal latihan mengajar..

entry ini khas untuk mereka2 yang akan ke praktikal latihan mengajar..  setahu aku yang akan ke LM ialah budak2 UPSI.. so.. ini untuk kamu yek.. dan sahabat ku di UPSI.. ain fathihah dan amirah..
nak aku kongsi tips.. tak adalah aku hebat sangat masa praktikal dulu.. cuma aku sudah melalui zaman praktikal itu pada semester lepas.. dan hanya berkongsi pengalaman apa yang telah aku lalui.. mungkin kamu yang akan pergi praktikal akan dapat mempraktikkan beberapa tips..  hehehe~
mula2 sekali.. bagi aku apa yang penting sekali.. persediaan mental.. yeahhh.. itu sangat penting.. setakat baju, name tag, ABM dan ilmu itu penting juga.. tapi tak sepenting mental.. yeahh.. kalau mental tak ready.. jenuhlah nak menghadap pelajar.. belum lagi diuji dengan pelajar.. so.. bersedialah dari segi mental.. nanti tak adalah  yang menangis lepas kelas yang pertama.. heeeee~
dan yang lain2 yang aku rasa ialah.. hubungan antara guru pebimbing dan pensyarah pebimbing.. kerana merekalah yang akan bagi markah anda.. ketahuilah apa ya…