Skip to main content

kota kinabalu, sabah - eps 3

Assalammualaikum...

bersambung untuk hari kedua di sabah..

pagi2 lagi dah siap untuk ke jesselton point..
jeti di KK..

kawan kami clare nak hantar ke jeti..
tapi memandangkan kami nak keluar seawal yang mungkin..
kami pergi sendiri naik bas..

naik bas awam ke bandar KK..
then amik city bus ke jesselton point..
yeahh.. nampak agak hebat disitu..

sesampainya di jeti..
terus ke kaunter..
dan aku terus cakap kat akak kaunter tu..
nak tiket ke LABUAN..
okay.. lari dari plan asal nak survey dulu..
hahaha..
tuh laa soh aku pasang niat ke Labuan..
kan aku terus beli tiket..
RM 30++.. aku tak ingat harga dia... haha..
dan perjalanan mengambil masa 3 JAM!!
adoiiiii... penat gilaaaa.....
di terminal labuan
3 jam dalam feri..
tido bangun.. tido bangun..
balik nekad tak nak amik feri ke KK..
ada satu lagi dari menumbok..
nanti sampai baru tengok tiket balik..

dalam feri tu..
baru lah kecoh..
buat kira2 antara island hopping dengan labuan..
hahaha..
kesimpulannya... dah on the way ke labuan..
heee..

sesampainya.. terus tengok tiket balik..
nak balik ikut menumbok..
ada speed boat yang jalan bila2 masa..
jadi, set time.. mesti balik paling lewat dalam pukul 4..

kat situ... tak tahu nak pi mana..
hahahha!!
kami just nak pusing2 ja..
then cari kedai beli coklat..
haaa.. tak ada keja lain dah..
perjalanan yang penuh berliku.. hahaha..
jalan kaki ja..
tu pon terpaksa minta tolong seseorang sebab tak tahu arah nak tuju..

sesampainya di Ujana kewangan..
jalan2 kejap dalam shopping mall tu..
bila dah cuci2 mata..
baru lah beli coklat..
well.. what to say..
aku rasa macam mahal ja coklat kat situ..
tak tahulah.. aku bukannya kaki coklat.. heee..

tak banyak pon beli..
tapi almost 100 lah jugak..
g.i.l.a

kemudian... kami balik ke jeti..
pi labuan semata2 beli coklat?
hahaha.. adeh..
dalam perjalanan tu..
santai2 ja.. snap2 gambar..
santai2 di labuan

ala2 kat oversea plak..

unik plak tanda kat roundabout 
sesampainya di jeti..
plan awal nak amik speed boat..
tapi memandangkan masing2 panas..
amik feri..
dan kebetulan ada pula feri ke menumbok..
terus boarding..
dan perjalanan satu jam..
actually kalau ambik speed boat dalam 30 minit ja..
baru tau juga sebenarnya lepas sembang dengan receptionist kat hotel.. 
dari menumbok..
amik bas ekspress ke KK..
perghh.. thrill gila perjalanan..

sampai kat terminal bas..
memang ngam2 waktu berbuka..
dan nampak kedai ikan bakar..
hentam saja..

dah kenyang makan..
cari bas pula balik ke hotel..
sampai di hotel terus rehat..

esok pula fikir nak ke mana..
belum diputuskan lagi..

Comments

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~