Skip to main content

bakat memasak~

tututan menjalani praktikal selama 3bulan pada semester ini menyebabkan aku dan rakan2 tidak tinggal di asrama UTM.. kami menyewa rumah berhampiran dengan tempat praktikal masing2.. aku bersama 3 orang kawan aku yang lain menyewa di Kulai..

disebabkan berada diluar UTM, perbelanjaan untuk makan sangatlah tinggi.. oleh itu, anak2 dara dirumah sewa ini menunjukkan bakat memasak masing2.. haha.. tak cukup dengan tanya mak kat rumah, siap surf internet tuh.. gila tak gila.. hehehe.. dan bila dah siap masak, upload kat facebook dan tag kawan2 yang lain.. astaghfirullahal'azim.. tak senonoh punya perangai kan.. dan yang mereka pon berbuat perkara yang sama.. hanya sekadar hiburan saja.. tak adalah boring sangat praktikal neh.. hehe..

dapur kami hanya berasap bila hujung minggu sahaja.. hari2 biasa tak sempat.. tuntutan kerja.. hahaha.. ini adalah antara masakan2 yang telah kami masak..

lauk: sardin, sambal telur, tauhu sumbat 
lauk: ikan masak kicap, sotong goreng, sambal udang dan telur bistik

breakfast: bihun goreng
nasi ayam, cocktail & kek batik
lauk: ikan bakar, tomyam campur, udang sweet sour

lauk: sup ayam, sotong masak merah, telur dadar

breakfast: nasi goreng
































































































** menu yang terakhir sebelum kami pulang ke kampung masing2 ialah nasi minyak dan ayam masak merah.. gambarnya tak pulak kami amik.. hehe~

Comments

  1. cewah...dh bleh bt menantu ni...hehe
    tpi betul la, dh duk jauh dr family, bru tangan ni gatal nak pegang senduk.. nak memasak.. time2 ni la nak cungkil bakat kan...:)

    ReplyDelete
  2. haha.. btul2 tuh.. xreti msak.. tba2 jd reti.. tp bla dok kat rmah bknnya nk msak.. hahahha!!

    ReplyDelete
  3. li kt kulai kt ne?btw awk jurusan apa?

    ReplyDelete
  4. jurusan pendidikan.. sya x li.. sya lm (latihan mengajar)
    :)

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~