Skip to main content

bukan pelakon terhebat di depan mata kawan baik..

kalau dah namanya kawan baik..
mestilah semua tingkah laku kita di dalam genggaman dia kan..
even tak semua.. 
sedikit sebanyak dia pasti tahu..

suatu perkara sahaja yang aku tak dapat nak elakkan daripada mereka..
aku bukan pelakon yang terhebat di mata mereka..
berlakonlah secemerlang mana pun..
dan sembunyilah seceruk mana pun..
pasti akan diketahui..

lebih2 lagi apabila berada dalam keadaan jiwa kacau..
tak payahlah nak membohong cakap okay bila dalam keadaan tak okay..
(tapi, aku still buat.. hehe)
nanti keluar lah ayat2 yang memang terpaksa aku mengalah..
" i know you well"
" aku kan baru kenal hang" 
(beliau membawa maksud yang sebaliknya)

dan ada seorang kawan baik aku..
kami jarang berhubung..
cukup sekadar ingatan yang kuat.. 
(aisehhh...)
tapi, cukup aku katakan senses beliau sangat tinggi..
belum sempat aku buka mulut lagi..
beliau dah tanya..
jangan tanya aku macam mana beliau buat..

ada juga situasi apabila aku berbual dengan kawan baik aku di YM..
secara tidak sengaja, suatu isu telah tercetus..
tidak lama kemudian setelah berhenti bual di YM..
beliau kol..
soalan yang pertama sekali..
"kenapa menangis??"
erkkk.. weyh, pasang cctv ka kat bilik aku neh..
cuba menafikan..
ternyata cubaan gagal..
tak perlu kot nak berlakon..

okay, dah terang lagi bersuluh..
tak perlu nak berlakon di depan bestfren..
but yet,  masih buat lagi..
tapi, kadang2 aku rasa macam berkesan ja lakonan aku..
(perasan.. ntah2 memang dah detect kot)

apa2 pun, lakonan hanyalah sekadar untuk menyenangkan mereka..
tidak mahu mereka berasa rungsing dan risau..
dan.. 
aku nak perbaiki lagi lakonan.. heeee~

Comments

  1. beruntung tau dpt kwn yg beik n memahami mcm tu... :)

    ReplyDelete
  2. @Eyqasara

    hehe.. yupp2.. beruntung sangat2 ada mereka.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~