Skip to main content

$$$|cashier|$$$

Assalammualaikum..

untuk pengetahuan semua..
aisehhhh..
korang tak tau pon tak pa aih..
aku pernah berbakti di Guardian Pharmacy..
aisehh berbakti tu.. puihhh..
hahaha..


well..
bekerja mencari duit poket..
dan juga pengalaman..
berkhidmat sebagai cashier a.k.a juruwang..
selama lebih kurang dua bulan..


what can i say..
hmmmm..
di Gurdian yang aku bekerja ni.. (depends setiap Guardian)
kerja 8 jam..
ada dua shif..
pagi.. (8.30-5.30)
petang.. (2.15-11.15)/(3.00-12.00)

disebabkan aku tak pernah bekerja kerja yang memerah tenaga..
amik kau..
penat gilaaaaaa aku rasa..
mimpi lah kalau nak dok relaks2..
ditambah tekanan2 daripada keyholder a.k.a SV..
sampai kan aku rasa gaji aku tak berbaloi sangat.. sob3..

dan bekerja as cashier ni..
bagi aku risiko sangat2 tinggi..
jangan kira lah segala short dan excess..
mesti ada.. huhuhuhu..
dah lama2 barulah tally..
suatu kebanggaan bila habis shif duit tally..

and..
selain dari jaga cashier..
customer service still kena buat..
merchandising.. display stock..
zzzzzzzz.....

well... what can i say..
untuk aku kembali bekerja di Guardian..
adalah satu perkara yang akan aku fikir sejuta kali..
heheehe..

next time ada masa..
aku share lagi keja di guardian yok..

Comments

  1. fiq teringin nak jadi cashier tapi xdapat2 lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahh.. teringin eh.. cri ja yg kt giant ka supermarket.. keja mgkin xberat sgt.. hihi

      Delete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~