Skip to main content

family day..

28 April 2010...
pagi2 lagi dah bertolak ke Ipoh untuk family day jabatan sains matematik, USM.. sesampainya di ipoh, pusing2 dulu.. dapatlah baju kurung sepasang.. hehe.. tengahari, kul 12 lebih baru check in.. petang + malam spent day kat bilik.. mak plak da seminar.. agak borink.. naseb baik ada buku yang baru dibeli.. "Buat Jangan Tak Buat" malam tuh da dinner.. terjmpalah ngn senior mashoor.. kak awatif ahmad, kak hazirah dgn kak shafa.. junior mashoor pn da.. syafiqah..

29 April 2010
pagi2 lepas breakfast, dah bersiap2 ke Lost world of tambun.. kira2 kul 11 sampai lah kat lost world of tambun.. sesampainy, terus main air.. sampailah kul 1 lebih.. lunch sekejap.. then, masuk air lg.. hehe.. sampailah kul 2.30.. da game.. lucky, ak 1 group dgn junior ak.. hehe.. 1st game.. train ballon.. 2nd game meriah sikit.. salunya basahkan span then isi air dlm botol.. neh x.. guna pa yg da kat badan.. pa lg.. tshirtlah.. penat ehh.. lari2 masuk kolam trus rendam.. then lari p perah masuk dlam botol.. penat ehh.. tiba2 plak hujan.. so, game ditamatkan.. then, aktiviti bebas.. yg family ak neh plak, kehilangan tube.. jnuh ehh mencari.. last2 jumpa kat kolam dpan tuh.. smntara tunggu hujan reda, men air lg.. siap men yg budak2 pny lg.. hahahah.. bila hujan dah agak reda, barulah p bilas dan salin baju.. balik ke hotel..

malam tuh plak da BBQ.. family ak lambat cket.. sampai2, da show org wat prtunjukan api.. terlepas ehh.. then, dekan bg ucapan.. lepas tuh baru makan.. da bihun goreng+ ikan pari bakar +ayam bakar + sosej + kambing bakar.. makanlah dgn knygnya.. lepas makan da pnyampaian hadiah tuk sapa yg mng game td.. lepas tuh da lucky draw.. mak ak agk lucky sbb dpt sandwich maker 3 in 1.. kirany leh lah wat wafer.. yehaaa.. hehe.. majlis tamat lbih kurang kul 10 lbih.. balek2 terus pengsan.. hehe..

30 April 2010..
pagi2 lg mak ak da seminar lg.. so, smntra tnggu tuh, kemas lah cket2.. then, kul 12 p lunch + check out.. before balek tuh, singgah  beli kain psang plak.. ish3 sabar jelah.. then meronda kat ipoh parade sat.. dalam kul 3 lbih baru bertolak ke penang..

kesimpulannya, spent a good time at there.. lagipun, family ak jarang dpat cukup korum.. hehe.. anyway, looking forward for family vacation.. ;)


neh 2nd game..

tiket masuk.. XD

game first.. train ballon..

Comments

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~