Skip to main content

melepak????!!

hari ini, aku melepak dengan kawan-kawan sekolah menegah aku.. setelah sekian lama tak jumpa.. tapi rasanya taklah lama kot.. kali terakhir, sebelum naik semester harituh.. tapi bukannya reunion kelas lah walaupun hakikatnya semua yang ada budak kelas aku.. so, kali ini aku rasa sangat BEST..
thanks to munirah, amirah, ain, amal, dayah ngan masyitah (tak expect plak aku Masyitah neh ada, rupa-rupanya dayah yang ajak.. aku ON jek!)
quensbay tempat bertemu.. aisehh.. tak dak tempat lein dah.. mula-mula ingat nak pi makan McD.. tapi, aku tak talah pa kena ngan QB harineh, sesak gila.. jangankan McD.. food court, secret recipe, pizza hut.. semuanyalah... last2 decide makan pizza.. hehe.. (cutting duitlah) order plak pizza yang baru tuh.. pa ntah.. weikkk.. tak sedap.. semua tak berselera nak makan.. tapi habis lah gak.. setelah agak lama melepak kat pizza hut.. taklah lama, lepas sakit hati mintak plain water tak dapat2, pa lagi.. BLAH AHH.. hehe..
lepas blah tuh.. masalah plak.. tak tau nak pi mana.. hehe.. semua yang ada kat situ, tak nak jalan2.. so, find out satu tempat dan melepak.. hehe.. sebelum tuh beli bekal air twister kat Jusco.. masing2 sebenarnya agak kelaparan lagi.. then, menujulah ke tempat tersebut.. haha! melepak kat J Co donut tuh.. haha.. beli donut 12keping, makan ramai2.. semua lein2 perisa.. so nak makan tuh cubit sorang cket.. rasa cam BEST ahh.. mana taknya, pastuh gadoh orang tuh dapat besaq lah kecik lah.. haha! macam2.. air plak bedal twister oren yang aku beli.. satu setengah botol habis.. haha! sambil makan, sambil bercerita.. macam2 lah cerita kuar.. dari sekolah ke universiti.. pastuh cite plak pasal orang tuh, orang neh.. haha! senang cite BERGOSIP.. agak lama lah gak kat situ.. then, masing2 pulang dengan harapan nak wat camtuh lagi.. haha! poyo gila..
anyway, aku rasa puas sangat.. sebab.. 1. aku dapat cakap dengan lepas.. xpayah cover word2 utara..  2.puas gila dapat bersembang   3. puas dapat berglak ketawa   4.. dan lein2.. hehe..
so, aku harap memori kali neh akan terus diingati.. hehehehe.. ;)

Comments

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~