Skip to main content

future planning..

Assalammualaikum..

bila dah habis belajar sebagai student degree..
dan insyaAllah bakal memulakan bekerja sebagai jawatan tetap..
rasanya dah boleh buat a few planning for future..
bekerja sebagai jawatan sementara ini menyukarkan sedikit untuk future planning..
choi.. padahal p joli ja.. huhu..

okay.. its time to get serious..

apa yang oenting tuk future planning adalah saving..
saving yang dimaksudkan adalah untuk kereta, sambung belajar..
dan mungkin juga untuk kawin..
dan untuk kegunaan pada masa akan datang..

firstly kereta..
setakat ni target suzuki swift..
hamboilaaaa..
kalau dikira, harganya mampu milik..
cuma down payment lah..
kena gigih siket..
okay.. kereta pon tak berani bawa ada hati nak beli kereta..


second thing is.. further study for master..
menyimpan sangat2 hasrat nak sambung master..
sebab?
untuk tebus kelemahan diri masa degree..
mula2 ingat nak amik full class..
tapi maybe nak pertimbangkan mix mode..
kat mana?
haa.. tu kena tunggu bila dah ditempatkan bekerja tetap..
pilihan bidang?
sudah tentulah pendidikan..
tuk pergi ke matematik?
sorry.. sudah surrender..
degree pon kira habis kuat dah tu bertahan.. huhu..
apa2 pon modal tuk sambung belajar tu..
insyaAllah.. doakan saya..
kalau ada rezeki nak sambung pHD..
hahaha..
even sambung..
sekolah tetap di hati.. 

thirdly.. kawin..
calon?
belum ada lagi.. hahahaha..
cuma as a preparation awal..
mana tau tiba2 ja ada orang ajak kawin cepat..
so tak adalah mengelabah nak cari duit kan..


fourthly..
kegunaan masa depan..
melancong ka..
ataupun just simpanan untuk masa tua.. hoho..

dan first thing is..
kena buka ASB!!!
so that, senang nak buat saving..
harapnya.. this future planning boleh dicapai..
let's count the day.. yeahhhhh~

Comments

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~