Skip to main content

fairy tale wedding

Assalammualaikum..

sekarang ni banyak benar musim orang kawin..
tak pasal2 kita pon jadi mangsa..
jadi mangsa kena tanya bila giliran..
haishhhh...
tak mampu nak jawab..
tolong doakan lah yek..

bila tengok orang lain kawin..
mulalah berangan diri sendiri.. choi!!

firstly..
majlis tunang..
kalau boleh nak as simple as I can..
just datang then bagi cincin ja..
tak perlu nak bermajlis bagai..
sekurang2nya jimat siket bajet..
kalau nak lagi jimat..
xpayah tunang bagai..
nikah ja terus okay.. opssss~
tak adalah nak menyusahkan sedara mara yang jauhhhhhh nak datang..
(boleh ka nak macam ni...)

then majlis nikah..
hmmm..
akad nikah pagi..
sanding tenghari..
sanding tu pon just nak amik gambar..
xpayah nak berair mawar bagai..
itu semua bid'ah..
malam plak buat kenduri kesyukuran..
okay tak..
jimat siket belanja..
sekali harung ja..
hahahaha!

tak kesah lah macam mana pon..
jodoh semuanya Allah yang tetapkan..
agak tensen jugak bila semua dah bertanyakan..
tapi.. buat rileks.. buat cool..
banyakkan berdoa..
Dialah sebaik-baik perancang..
mungkin tak di dunia.. tapi di syurga..

dan sebaik-baik sesuatu majlis..
ialah majlis yang diredhai Allah..
kalau permulaan sudah tidak diredhai..
macam mana pula nak mengharungi alam yang baru..

saya percaya semua telah ditetapkan Allah..
apa yang saya perlu lakukan..
persiapkan diri..
insyaAllah akan dipermudahkan Allah


Comments

  1. assalamualaikum... hehe :) nice la post !

    follow tau

    http://liverpoorian.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~