Skip to main content

hari pertama yang mencabar ku..

26 Julai.. jam 5.00 petang.. Kelas 1 UUM..

kelas pertama ku setelah seminggu menjalani ROS..

excited??
nervous??

segala macam dah keluar..

jejaknya di kelas tuh.. studentnya tak ada pulak.. aishhhh.. dah kul 5.05 neh.. sabar lah hati..
tunggulah beberapa seconds lepas tuh.. sorang2 muncul..

dari makmal sains rupanya..

sementara nak tunggu yang lein.. ada pulak "cikgu.. saya nak pi toilet" adoi... belom pape lagi dah nak p toilet.. "ok.. 5minit dari sekarang".. then ada lagi budak nak pi toilet.. suka2 jek.. ish3.. kali neh lain sikit bunyinya.. "ok.. 10 saat jek".. dia pun duduk semula.. hehehe.. cancel nak pi toilet tuh..

suasana kelas agak bising.. apa aku nak buat.. kad manila di tangan di ketuk ke meja.. alahaiii.. berapa seconds lah sangat deorang diam.. dalam hati.. "sabar aina.. anda puasa yek.." dah agak penuh.. baru aku start.. bagi salam and all sort of things..

mula2 sekali.. mintak deorang bukak buku.. deorang leh tanya buku apa.. aku kan cam nak hempuk budak2 neh.. ok.. xpa.. kita layan dulu..

tapi seriusly.. camna nak start kelas kalau ada still yang tak pay attention.. ok fine.. harineh hari korang.. agak2 aku dah tak boleh sabar.. aku suruh deorang diri sampai habis kelas.. peduli apa aku..

at the end of class.. objektif tak terlaksana sepenuhnya.. i need to do something at this class.. but.. tak taulah nak wat pa.. keluar kelas dengan perasaan sangat geram dan sedih.. management of class.. FAILED!!! need to do something..

Comments

  1. haha.
    ukhti, tu baru student bg salam kt hg. belom lagi ank ak bg salam. biasakan awal2. mane tau nnt ajar anak aku ke en. haha. karang beliau bagi salam kt hg, ade gak yg pitam.

    ReplyDelete
  2. bersabarlah yer.. Allah sentiasa ada untuk kita. selalu lah ingat Dia. jgn masa susah je, then masa senang lupa..:) class management neh, Mula2 memang camtu.. lame2 nt ok la.. gudluck..!! May Allah bless~

    ReplyDelete
  3. nad~ anak hg?? hahaha.. aku tengah bajet2 nak sambung master.. jdi lecturer neh.. hehe.

    salwa~ yupp.. insya-Allah..

    ReplyDelete

Post a Comment

ada apa2 yang nak dikongsikan.. diluahkan.. atau apa2 jek.. silakan~

Popular posts from this blog

kelas relief..

hari ini aku nak berkongsi pengalaman aku selama 3 bulan menjadi guru praktikal.. aku nak berkongsi tentang kelas relief.. tahu kan, kelas relief ini, guru-guru dikehendaki untuk masuk ke kelas yang kelas tidak ada guru.. sama ada guru tersebut berkursus, cuti atau ada hal-hal tertentu..

masa dulu sekolah, cukup seronok kan kalau cikgu tak datang.. dan kita boleh buat suka hati.. kalau ada cikgu yang jaga masuk pun, kebiasannya akan disuruh buat kerja sendiri.. betul tak?? hehhee~


setelah menjadi guru praktikal.. aku merasakan cukup FOBIA dengan kelas relief.. malas betul nak masuk kelas dan menjaga kelas tersebut supaya tidak bising.. iyelah, aku pun pernah merasai masa mereka pada dahulu kala.. sekiranya guru mereka ada meninggalkan kerja, senanglah sikit nak menjaga pelajar-pelajarnya.. kalau tidak, jenuhlah.. tuntutan disekolah yang aku praktikal mengkehendaki guru-guru mengadakan aktiviti bersama pelajar.. aku sering saja menyuruh mereka membuat kerja masing-masing.. hahahaha!! k…

perbezaan PRU 13 dan PRU 12 mengikut parti (parlimen)

Assalammualaikum..
nampak gayanya masing2 sudah mengetahui keputusan PRU 13.. tahniah kepada yang telah menang.. dan yang kalah jangan putus asa.. cuba lagi PRU 14.. heeee..
okay.. di sini saya hanya hendak membuat perbandingan parti yang menang.. dan sila analisis sendiri.. hehehe...

klik SINI untuk peringkat DUN
PRU 12PRU 13P1PADANG BESARBNBNP2KANGARBNBNP3ARAUBNBNP4LANGKAWIBNBNP5JERLUNBNBNP6KUBANG PASUBNBNP7PADANG TERAPPASBNP8POKOK SENAPASPASP9ALOR SETARBNPKRP10KUALA KEDAHPKRPKRP11PENDANGPASBNP12JERAIPASBNP13SIKPASBNP14MERBOKPKRBNP15SG PETANIPKRPKRP16BALINGPASBNP17PADANG SERAIBEBASPKRP18KULIMBEBASBNP19TUMPATPASPASP20PENGKALAN CHEPAPASPASP21KOTA BHARUPASPASP22PASIR MASBEBASPASP23RANTAU PANJANGPASPASP24KUBANG KERIANPASPAS

senarai tampal??

ehem.. budak2 UTM sekarang neh tengah kecoh dengan SENARAI TAMPAL.. yeah.. senarai tampal.. gerun.. gerun.. gerun..
apa2 pun senarai tampal.. kau keluar ka tak.. aku tak kisah langsung.. huhu..
aku tak nak tengok kau lagi.. even result yang sebenar pon aku tak nak tengok.. huhu.. sendiri tau resultnya akan teruk.. sendiri juga tak nak terima hakikat.. aishhhhh~ parah2..
yang pasti sila JANGAN tanya aku apa RESULT aku. itu sahaja yang aku nak bagitau.. thank you~